14:00

AIF BARRIKADEN

Referat: KF Malmö ("Korpen") - AIF BARRIKADEN

Laguppställning: Linus - Majed, Gustav, Morten, Danne - Alex, Junior, Johan A, Per T - Henke H(come-back efter långvarig skada), Anders

Avbytare var Park, Leo, Micke Jönsson(come-back efter långvarig skada) , Christian T och Martin N som alla kom in i halvlek, Park som innermittfältare, Leo som vänster yttermittfältare, Jönsson som höger yttermittfältare, Christian T som anfallare och Martin N som mittback.

Vi började lite trevande första 10 min:a men därefter gjorde vi en riktigt bra insats resten av matchen.
Bollinnehavet var relativt jämnt, de hade många halvchanser och många frisparkar i fina lägen som inte resulterade men vi hade de fleta riktigt heta chanserna och resultatet var därför inte alls orättvist även om vi inte heller kunnat protestera allt för mycket mot ett oavgjort resultat.

Efter en tveksam insats av en av våra backar tvingades Linus i den 22:a min dra ner en av deras spelare vilket resulterade i en solklar straff som de utnyttjade på bästa sätt.

Deras ledning blev inte långvarig. I den 25:e min stal Johan A bollen en bit in på deras planhalva, lyfte den snyggt över en av deras spelare till Anders som från nära håll satte kvitteringen.

Det var nu mycket händelserikt. I den 29:e min fick de frispark i ett mycket farligt läge. Skottet blev dock inte alltför bra placerat och Linus som stod bra placerad kunde rädda. Han släppte dock en retur till en helt fristående spelare som lyckades med konststycket att skjuta långt över från 3-4 meters håll.

Väldigt lägligt gjorde vi sen 2-1 bara 1 min före paussignalen. Det var ännu en gång Johan som vann bollen från dem. Den här gången sköt han själv efter att ha avancerat en bit med bollen på högerkanten och bollen satt i bortre hörnet.

Precis efter paus hade vi en bra chans. Leo slog en hörna som Majed nickade in mot målet där Martin N påpassligt dök upp och nickade vidare från nära håll men utan att få riktig fart på bollen och målvakten kunde rädda.

I den 58:e min missade KF Malmö en offsidefälla så att Christian T kunde frispela Anders totalt. På väg helt ensam mot målvakten blev han dessvärre grovt felaktigt avblåst för offside.

I den 72:a min hade KF Malmö sin enda riktiga målchans. En av deras spelare gjorde en mycket fin löpning där han med boll tog sig förbi vår back innan han slog ett inlägg ganska nära mål som dock gick förbi alla.

I den 81:a min kom Anders på nytt fri men blev dragen i tröjan och kom aldrig till avslut. Frågan är om det inte blåsts för straff i den situationen.

I den 83:e min hade vi ytterligare en bra chans efter ett fint inlägg från Leo till Anders som dock fick bollen lite för långt ifrån sig när han skulle avsluta.

Anders blev sedan åter halvt om halvt nerdragen på ett sätt som kunde renderat en straffspark även om det nog i den situationen varit lite hårt dömt.

I den allra sista matchminuten slog sen Leo en underbar crossboll mot en perfekt löpande spelare på högerkanten som helt solo med målvakten tyvärr fick till ett väldigt misslyckat avslut. Det hade ju annars inte varit så dumt med ett mål i sista minuten på varje halvlek.

Många var bra i vårt lag. Allra bäst var nog Johan A vars första halvlek var helt osannolikt bra, ja närmast magisk.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 1-3,  Skott på mål: 7-7,  Skott utanför: 2-5