Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 AIF Barrikaden 2 2 0 0 6
2 Degeberga Goif 2 0 0 2 0

Match

AIF Barrikaden

4 - 1
Heleneholms IP
15 oktober 2011
14:00

Degeberga Goif

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Degeberga Goif

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Florian, Martin N, Sarang - Fredrik P, Park, Patrik Li, Alex - Mario, Anders, Martin S

Avbytare var Javid som spelade sista dryga halvtimmen som höger yttermittfältare, Mick som spelade sista halvtimmen som anfallare -i huvudsak till vänster, Junior som spelade knappa sista halvtimmen som innermittfältare, Kwame som spelade sista 25 som anfallare till höger och Jamal som spelade sista 20 som vänster yttermittfältare.

Degeberga tog ledningen redan i 4:e min på ett distinkt skott från högerkanten i bortre burgaveln av en omarkerad spelare. Detta var ju precis den öppning på matchen vi inte ville ha och vi började uppträda väldigt nervöst. I den 13:e min var det ytterst nära att det blev ytterligare ett mål i baken när deras nr 10 uppvisade kvalitéer som visade hur han kunnat göra 25 mål i årets serie, något som bara korta stunder märktes i matchen i Degeberga. Han höll i en löpduell undan hela 3 av våra spelare innan han ur ganska dålig vinkel var nära att få in bollen som dock räddades på mållinjen av Florian (vilket ju inte precis är första gången).

När Martin Sosa i den 20:e min sköt en frispark i ribbans överkant blev det från vår sida upptakten till en rejäl uppryckning ur den handslingförlamning och fantasilöshet som präglat vårt spel i matchöppningen. Nu vidtog en matchbild som påminde mycket om den som präglade matchen i Degeberga relativt jämnt i spelet ute på plan men betydligt bättre spets på våra anfall - dock parad med en viss svårighet att omsätta alla öppna chanser vi skapar i målproduktion.

Efter en handfull missade chanser får vi dock utdelning. I den 39:e min slår Martin S in kvitteringen på ett snyggt skott stolpe-in. Om man inte redan där kunde andas ut när det gällde det sammanlagda resultatet blev det definitivt så när vi så där förargligt för våra motståndare ökade på ledningen sekunderna innan pausvilan. Målet gick till så att Mario slog en perfekt crossboll till Fredrik som för en gångs skull fick glädje av de ständiga fina löpningar han så föredömligt tar i massor varje match. Fullständigt ren med målvakten lägger han den sedan mellan benen på honom.

I andra halvlek hade klockan bara hunnit gå 5 minuter innan vi ökade på vår ledning ytterligare. Målet hade en lite märklig upprinnelse. Om Degeberga missade en offsidefälla eller om det bara var en följd av att de nu måste spela hejdlöst offensivt står väl oklart men plötsligt befann sig hela 4 spelare bakom deras backlinje. Anders ligger längst fram som bollförare när det hörs en visselsignal från läktaren. I likhet med flera andra spelare lägger Anders av att spela men sedan spelarna på plan förstått att det inte var domaren som använt sin pipa och lite famlande återupptar spelet hamnar bollen hos Park som vidarebefordrar den till Martin S som får på ett skott ytterst snarlikt det som resulterade i 1-0, ja nästan som om de vore klonade om fotbollsskott nu kan vara det. Än en gång går hans skott stolpe-in i bortre burgaveln.

Under resten av matchen bytte lagen målchanser med varandra i en ganska jämn ström med ungefär lika på många håll. Deras bästa var när deras nr 10 strax efter vårt 3-1-mål åter skaffade sig ett utomordentligt läge. Raffa gjorde dock en m-t fin reflexräddning och på returen rensade Sarang undan på mållinjen. Vår bästa var
naturligtvis den som resulterade i slutresultatet 4-1. Efter ett snyggt väggspel mellan Javid och Kwame på högerkanten ryckte Kwame enkelt ifrån sin motståndare (inte kunde man se några ålderskrämpor där inte). När han närmade
sig kortlinjen slog han en perfekt passning in till Anders som lätt kunde förpassa bollen i nät (och därmed ökade på sitt redan fina målsnitt i årets tävlingsmatcher i A-laget till 1,18/match även om man räknar bort hans 2 mål mot uteslutna Bukten, hans uttalade målsättning med att göra mer än ett mål i snitt/match uppfylldes därmed). Målet innebar också att vi i siffror fick visa vår fina bredd. Trots att vi bytt ut halva laget sista halvtimmen vann vi alltså denna period med 1-0.

Totalt sett en match där vi var det bättre laget men siffrorna kanske var något mål för stora. Degeberga har i båda matcherna stundtals haft ett ganska bra passningsspel ute på plan men i synnerhet under första matchen haft förtvivlat svårt att vaska fram några målchanser. Denna gång var det dock i det avseendet betydligt bättre än i den förra matchen. Deras skytteligevinnare kändes nu ständigt farlig och hade han också fått in 2-0 på ovannämnda chans till detta kunde kanske hans konstanta störande av vårt försvar kunnat leda matchen i en något oroande riktning.

Även om anfallsspelet inte heller varit det bästa i Degeberga så känns det ändå som om försvaret är deras svagaste lagdel. Visserligen har vi under större delen av de 180 spelade minuterna haft ett fantasifullt och trots många löpbollar på våra snabba anfallare ganska varierat anfallsspel men samtidigt har det väldigt ofta varit öppna gatan när vi ställt om spelet (man släppte också med tanke på tabellplaceringen också in många mål i seriespelet).

Efter ett antal telefonsamtal efter matchen stod det också klart att vi slapp det extrakval som de flesta spelarna inte hade någon aning om risken för. Sydsvenskan verkar inte heller ha någon aning om det när man skriver att Nydala är klart för femman. För dem är det nämligen stor risk att de tvingas till ett extrakval mot ett Vellinge som verkar vara i storform med tanke på 6-2- seger i bortakvalmatchen mot Ballingslöv igår. Nydala var f.ö. nog knappast själva medvetna om den risken när de mötte oss i seriens sista omgång eftersom de på sin sida efter matchen raljerade över att den verkade ha så stor betydelse för oss. En seger för dem i den matchen hade, allt annat lika, inneburit att det varit vi som då som serietreor istället för tvåor riskerat extrakval medan de varit på den säkra sidan.

Statistik: Hörnor: 6-4 Skott på mål: 10-4 Skott utanför: 10-13







Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Martin Sosa 1 2 0 0 0 0
Anders Folkesson 1 1 0 0 0 0
Alexander Ericsson 1 0 1 0 0 0
Kwame Sakwanda 1 0 1 0 0 0
Mario Dri 1 0 1 0 0 0
Patrik Lundberg 1 0 1 0 0 0
Florian Maibach 1 0 0 0 0 0
Jamal Yusef 1 0 0 0 0 0
Javid Mohammadi 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mick Messing 1 0 0 0 0 0
Patrik Lindholm 1 0 0 0 0 0
Sarang Ahsani 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Rafael Ortega 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 8 okt 2011, 14:00 Degeberga Goif - AIF Barrikaden 0 - 4