Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Avesta Alpina Klubb

Följ

Avesta Alpina Klubb

Följ oss för uppdateringar
Följ
Avesta Alpina Klubb
Avesta Alpina Klubb

Kontaktinformation

Namn Avesta Alpina Klubb
E-post info@avestaalpina.se
Orgnr 802422-1296
Kontonr BG: 5134-0636
Öppettider Fakturaadress: ekonomi@avestaalpina.se

Om Avesta Alpina Klubb

Välkommen till Avesta Alpina Klubb!

Skidåkning är en av få idrotter som man kan utöva tillsammans som familj. I klubben kan man lära känna nya skidintresserade familjer, hjälpas åt med planering och genomförande av klubbens aktiviteter.

En av klubbens målsättningar är att det ska finnas plats för alla. Du ska kunna utöva Din skidåkning på en individuell nivå. Det ska ges möjlighet till att kunna prova på att tävla till att satsa på en nationell nivå. I de minsta grupperna är det leken som är vägen till inlärning i och med olika tekniska och taktiska övningar.

Du som förälder är viktig!

Vi vill gärna att alla föräldrar deltar aktivt i träningarna så ta med pjäxor och skidor eller grova, varma skor. I Snökul och Skidkul är du medhjälpare – lekkamrat – stödjare – uppmuntrare och utmanare. Andra vuxna i gruppen blir första steget och barnen i gruppen blir andra steget till nya lekkamrater och utmanare. I nästa åldersgrupp blir det nya uppgifter och sätt att vara tillsammans på.

Vad kan du göra?

Det finns mängder av uppgifter där Din hjälp behövs. Tränaren kommer att ha fullt upp med att se till att Ditt barn har roligt och trivs i utvecklingen som skidåkare. Din roll kan bl.a. vara:
- Att finnas till hands i backen och hjälpa tränaren med att bära käppar eller annat material
- Finnas som hjälp vid liften
- Sladda banan (ploga bort vallar), rensa upp käppar
- Hjälpa till vid start och mål vid träningsbanor och träningstävlingar
- Våga fråga vad du kan hjälpa till med, ingen syssla är för liten!
- Peppa alla barn!

Utrustning
- Skidkläder och skidutrustning som är anpassade till Ditt barn
- Skidor, pjäxor, stavar. Hjälm är obligatoriskt, ryggskydd rekommenderas.
- Varma kläder, underställ, skidhandskar.
- Om du är osäker, be tränaren om tips och råd. På facebook-sidorna Avesta Alpina Köp & Sälj, Alpin Racing - Köp/Sälj och Alpin Junior Racing Köp/Sälj kan du köpa bra begagnad utrustning. Sportaffärerna hjälper Dig också med information om längd på skidor mm. För att Ditt barn ska få ut så mycket som möjligt av skidåkningen är det bra om skidorna är vallade och har vassa stålkanter.

Tävlingar
I framtiden kanske Ditt barn vill börja tävla och det finns många former av tävlingar. När våra barn börjar tävla deltar de i Södra Dalacupen och/eller Lilla Världscupen. I alpint kan man tävla i grenarna slalom (SL), storslalom (GS), Super G (SG), och störtlopp (DH). Tävling sker i åldersindelade klasser.

Vi kommer att anordna en tävling i Åsbobacken genom Södra Dalacupen. Till denna tävling behöver vi många funktionärer. Det är en mängd saker som skall skötas t.ex. portvakt, kioskförsäljning, bansättning, tidtagning och sekretariat. Även om Ditt barn inte är med och tävlar kan det vara kul att se hur en tävling går till innan man själv vågar deltaga.

Klubben står för anmälningsavgifter för våra tävlande, dock viktigt att känna till är att om man anmält sig till en tävling och med kort varsel inte kan delta står man själv för kostnaden.

Tips!
Låt inte Ditt barn träna på tom mage. De orkar inte utan energi i kroppen
Följ med på våra läger tillsammans hela familjen! Uppskattade helger där vi umgås tillsammans unga som gamla, från nybörjare till lite mer avancerade åkare. Närmare information får du från Din tränare.

Kommunikation
Löpande information om träningar och övriga händelser fås på facebook-sidorna Avesta Alpina, Team Alpin, Mini Alpina Avesta Alpina, Skidkul Avesta Alpina samt via hemsida och mailutskick.

Snösprutning
När kylan kommer till Åsbobacken i december/januari är det dags för snösprutning. Du kommer som förälder att få delta under några intensiva dygn för att vi ska få snö i backen. Information fås via mailutskick och facebook-sidan Kanonkul i Åsbobacken.

Åsbobacken
Under vintern sköts Åsbobackens lift och servering av klubbens föräldrar, även pistning av backen sköts av föräldrar. Det krävs ett stort engagemang men man får mycket tillbaka!

Försäljning
I föreningen säljer vi bl.a. parmesanost för att dra in extra pengar till klubben.

Träning och gemenskap för föräldrar
Även under höstens träningar utomhus och i Domarhagens gymnastiksal bör du som förälder delta aktivt tillsammans med ditt barn. Under vintern ordnar vi även mycket uppskattade föräldraträningar där vi åker både friåkning och i bana.

Medlemsavgift
Medlemsavgiften betalas under hösten i enlighet med utskickad faktura. Detta bl.a. för att kunna köpa liftkort billigare i Sälen (se separat information från tränarna om priser). I medlemskapet ingår säsongskort för hela familjen i Åsbobacken.
Ett barn i Snökul: 700 kr
Två eller fler barn i Snökul: 1 000 kr
Ett barn i Snökul och ett eller flera barn i övriga grupper: 1 800 kr
Ett barn i Skidkul/Minialpina: 1 500 kr
Två eller flera barn i Skidkul/Mini Alpina/Team Alpin: 1 800 kr
Äldre aktiva som tävlar för klubben men tränar på annat håll: 1 000 kr
Snowboard för träningskvällarna alt fullt medlemskap: 700 alt 1150 kr
Stödjande medlem: 200 kr

Hantering av medlemmarnas personuppgifter
Som aktiv medlem i Avesta Alpina måste man delge sitt namn, personnummer och kontaktuppgifter. Vi för in medlemmen i IdrottOnline för att vidare kunna ansöka om LOK-stöd, sköta tävlingsanmälningar, få rabatterat pris på Skistars liftkort etc. Även förälders namn och kontaktuppgifter förs in i IdrottOnline och på kontaktlistor gällande bl.a. snösprutning och skötsel av Åsbobacken.

Under träningarna används filmning som ett träningsredskap för att kunna se barnens utveckling och teknik på ett djupare plan. Filmerna läggs ut på träningsgruppens Facebooksida för att visa den glädje och viljestyrka som råder samt för att visa vad vi gjort och lärt oss under träningarna.

Fotografering förekommer under träningar, även dessa läggs upp på träningsgruppernas Facebook-sidor samt hemsidan för att kunna visa upp den roliga verksamhet vi bedriver.

Genom att betala medlemsavgiften godkänner Du ovan nämnda punkter. Om Du ej godkänner hela eller delar av hanteringen av personuppgifter måste detta meddelas Din tränare.


Övrig information

Säsongen löper från ca augusti t.o.m. april.Kom ihåg att Du som förälder kan göra små insatser som påverkar träningen positivt!

Välkommen!!!