Referat: California Magic - Älvängens IK

Återigen riktigt varmt och nu väntade A-slutspelsmatch mot amerikanskt motstånd.
Dessvärre har vi haft otur med skador och annat som gjort att det varit helt omöjligt att planera några taktiska drag alls under matcherna.
Tilde som hade vilat under onsdagen gjorde ett nytt försök, men det sprack tyvärr direkt.
Vi skapar ett par bra chanser men motståndarna är bättre på att utnyttja lägena och leder med 3-0 i halvtid.
Nu fanns det bara en väg att gå, lägga sig ner att dö vore förödande. Känslan att avsluta cupen med flaggan i topp är bra mycket bättre att ta med sig en att det hade rasat iväg. Andra halvleken är heroisk, alla sliter som djur. Vi byter och byter, men skillnaden denna match är att alla som kommer in krigar som aldrig förr. Först kommer 3-1 och sedan även 3-2 och då är amerikanskorna inte så kaxiga längre. Sista fem minuterna har vi två kanonlägen till kvittering men tyvärr får vi inte till avsluten, på matchens sista spark gör de istället 4-2 som blir slutresultatet. Tjejerna är alltså på vippen att ta matchen till straffläggning trots att det såg helt omöjligt ut efter första halvleken. Med tanke på all otur med vår trupp var det absolut bästa möjliga sätt att åka ut på, i ett A-slutspel mot ett duktigt lag. Det amerikanska laget slog senare ut det franska laget Nice som hade imponerat stort tidigare, ännu en fjäder i hatten för tjejerna.

California Magic-ÄIK F07 4-2 (3-0)