14 augusti 2020
19:00

Referat: Ytterby IS - Älvängens IK

Första seriematchen på höstsäsongen och då väntade en tuff bortamatch mot Ytterby IS.
Vi pratade innan om vikten att vara redo när domaren blåser igång matchen, dessvärre är det ett gäng spöken som kommer ut på planen. Det är oerhört försiktigt och totalt knäpptyst på planen. Ytterby dominerar stort och i början får vi knappt låna bollen. Vi har ett endast ett avslut på mål i första perioden men det står likväl 0-1 till oss.
Från andra perioden kommer ett helt nytt lag ut på planen, en helt annan närvaro och nu tar vi över mer och mer. Mållöst i andra perioden, men i tredje lossar det rejält och vi lyckas till slut vinna med 1-5 vilket är grymt bra gjort mot ett bra motstånd. Återigen är Yumiko stabil längst bak och med hjälp av fint försvarsspel lyckas vi freda målet trots många lägen för motståndarna. Framåt blev det tillslut riktigt bra, några riktigt snygga mål blev det också.
Totalt sett en glädjande insats trots den lite tunna inledningen.

Ytterby IS-ÄIK 1-5 (0-1, 0-0, 1-4)
Mål: Amanda Westberg 3, Ida Larson 2