15:00

Häverödals SK

Referat: Danmarks IF - Häverödals SK

Det är en varm söndag eftermiddag, solen gassar mellan ett tjockt molntäcke och det är varmt på vår hemmaborg Danelid.
Gräset är tjockt, frodigt och lyser riktigt grönt. Klockan slår 15:00 och våra gäster för dagen Häverödals SK sparkar igång matchen på domaren signal. Gästerna börjar matchen aggressivt och gör snabbt några instick mot vårt målområde, men dessa försök avväpnas av vår backlinje. Men det är vi som har de farligaste chanserna via fasta situationer. Gästerna ligger tajt och spelar agggressiv press. Det är en trevande start på matchen och gästerna kommer till en farlig situation efter miss i backlinjen, men där har vi Kejjan som vaket avvärjer situationen. Vi försöker hitta vägen fram och har en farlig chans då ett inlägg/skott går tajt utanför efter dryga 10 minuter spelade. Vi försöker hitta till vårt tålamodsspelande sökande efter vägen framåt, men lyckas inte riktigt under den första kvarten.

Vi saknar rörelse och tålamod vilket gör att vi ibland inte får det enkla alternativet och det bli lite chansbollar, och det kan ju fungera ibland som när Sylve lägger en långboll från egen backlinje upp mot forward som omgiven av två motståndare och en utrusande målvakt. Men bollen studsar vår väg och Kalle får med sig bollen via motståndare och rullar in dagens första och vi får 1-0 på resultattavlan efter drygt 20 spelade minuter. Vi trummar på men hittar inte riktigt vårt normala spel. Vi har några framryckningar på kanterna där gästerna har svårt att hinna med, och ett par fasta situationer. Men det är på sin höjd farliga situationer. Slutet av första halvtimmen har gästerna en bra period med ett långvarigt besök på vår planhalva och får en frispark i farligt läge. Skottet går strax över, men den hade så klart Kejjan kontroll på. Vi gör det lite svårt för oss samtidigt som gästerna underlättar ju knappt för oss :-).

Klockan passerar halvtimmen spelat när Ullis kommer loss från mittplan och driver fram på sin kant i ett jehu och får till ett inlägg som går över alla i straffområdet, men på andra kanten har vi Bimer som hinner upp, vänder upp och driver in tillbaka i målområdet och sätter den hårt i närmsta krysset via målvaktens uppsträckta händer. Och så har vi 2-0 på tavlan. Matchen fortlöper där vi försöker hitta vårt normala spel, men det vill sig inte riktigt. Spelet böljar fram och tillbaka, där vi har de bästa chanserna, men det vill sig inte riktigt. VI stänger första halvlek i ledningen och det är utan att vi riktigt hittat vårt spel. Vi har lite fler felpass än vi är vana vid , lite sämre kommunikation och rörelse än vad vi vill ha. Vi har blixtrat till med lite av vårt signaturspel. Men vi har 2-0 och laddar om i omklädningsrummet.

Domaren blåser igång andra halvlek och vi starta andra halvlek med två byten. Donken ersätts av Lina och Blingen kliver in istället för Tilde. Matchen fortsätter på inslagen väg där vi försöker hitta vårt spel och det glimmar till med jämna mellanrum och vi har ett par chanser men vi får inte in bollen i nät. Mellan den 50de och 60de minuten har vi ett par riktigt bra chanser, men där bollen går utanför ramverket eller så står ramverket i vägen. Det är i denna perioden som gästerna har sin för dagen vassaste chans men även dom sätter den utanför ramverket.

Matchen blir ett ställningskrig med många misstag från båda sidorna, och vi saknar skärpan i den avgörande passningen eller avslutet. Det rycks och slits, och det är ingen “skönfotboll” som spelas. Coach D rör om i grytan och gör ett par snabba byten där Smilla och Alva utgår och in kommer Elsa och debuterande Spångberg.

Bimer stoppas bryskt på högerkanten och bollen går ut till inkast som Kalle tar emot och driver in i straffområdet, lägger in en klassik snett inåt bakåt som tar på motståndare och bollen dimper ner framför Ullis som drar till från nära håll, men målvakten räddar. Men bollen studsar ut mot Elsa som trycks bort, kvar ligger bollen och där är även Ullis kvar som trycker in i öppet mål. 3-0 är ett faktum. Gästernas målvakt slår upp en skada i handen och vi får ett spelavbrott. Det vill sig inte bättre än att gästerna får byta målvakt och sätta in en utespelare de sista 10 minuterna. Vi gör en framryckning på vänsterkanten via Elsa och väggspel med Kalle. Bollen når en centralt stående Ullis som lägger ut den på debuterande Spångberg, en bit utanför straffområdet, som drar till och via försvarare seglar in i nät. 4-0!
Trots sena matchminuten så fortsätter vi leta efter vårt spel och tålamodet. Vi skapar ett par chanser till. VI gör ett par sena byten där Kalle får kliva av och ersätts av Tova. Sylve kliver av och ersätts av Lisa. Matchen blåses av efter 96 spelade minuter.

Vi har en match där vi inte hittar vårt normala spel, det saknar skärpan i den avgörande passen eller avslutet. Vi saknar det där lilla extra trycket i passningarna. Vi har en boll som studsar i mottagningar och på planen. Men vi har också en match där vi krigar på, vi försöker och letar efter vårat spel. Vi har än en gång en match med högt boll innehav (81%), vi har 19 skott på mål varav 4 går in och vi håller nollan. Vi har en match där vi slår 344 passningar. Vi har en match där vi möter ett motstånd som är aggressiva i sin press och spelar hårt. Vi är inte helt nöjda med vårt egna spel, segern till trots. Men vi har också höga krav på oss själva. Framför allt hade vi säsongens första match på vår Hemmaborg Danelid och på gräs!

Vi tackar Häverödals SK för tufft motstånd, vi tackar publiken på plats och streamarna. VI tackar även domar-teamet.

Nu laddar vi för en ny träningsvecka och en ny hemmamatch på vår hemmaborg på lördag.