Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Tierps IF Fotboll Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Tierps IF 3 3 0 0 9
2 IK Huge Fotboll 0 0 0 0 0
3 Valbo FF 0 0 0 0 0
4 Knivsta IK 0 0 0 0 0
5 Vakant 0 0 0 0 0
6 Enköpings SK UK 1 0 0 1 0
7 Hille IF 1 0 0 1 0
8 Upsala IF 1 0 0 1 0

Match

Upsala IF

0 - 5
Johannesbäcksskolan konstgräs
9 mars 2024
11:10

Tierps IF

Referat

Referat: Upsala IF - Tierps IF

Bortamöte mot seriekollegan Upsala IF-Tierps IF slutade med en 0-5 seger: Målskyttar Jessica Eriksson 3 samt Mimmi Sundbom 2.

Vi har haft två veckor med kontinuerlig träning på konstgräset inför denna årets andra träningsmatch. För oss så har det varit bra med den planerade spelledigheten förra helgen då vi haft lite sjukdomar mm i laget. Den senaste tiden så har vi blivit friskare även fast några fortfarande dras med lite problem. Men å andra sidan är det ju så här det är och något som kommer att följa med under hela säsongen. Det gäller för oss att ha en så pass slagkraftig trupp så att vi klarar av de tapp man kan råka ut för som lag men ändå vara på en hög nivå i varje match över hela säsongen som nykomling i div 2 detta år.

Truppen i dag och som vi startade matchen: Sara H, Agnes J, Linnea , Maja E, Sara S, Joline, Lowa, Alisia, Alice ,Mimmi samt Jessica. Avb: Therese , Emma, Lovisa samt Vilma.

Inledningen på matchen så är det väl ändå Upsala IF som känns påställda och vi en aningen avvaktande i spelet . Men sakta men säkert så höjer vi oss och redan i min 4 så blir Jessica E fint framspelad av Sara S då hon säkert sätter 0-1. Försvarsmässigt känns vi väldigt lugna och stressar inte fram bollen utan fortsätter variera vårt anfallsspel . Mimmi S får göra 0-2 min 9 på pass från Joline. Vi har nu fått ett visst övertag där vi skapar ett par -tre avslut som MV räddar. Min 21 så håller sig Mimmi framme igen och nätar 0-3 . Centralt är vi väldigt stabila och svår forcerade där vi visar upp ett gott självförtroende vilket. Hörna till Tierp i min 36, Sara S slår där det blir lite bökigt där Maja E tillslut får huvudet på bollen . Nicken går till Jessica som håller sig framme igen och denna gång på nick gör 0-4 . UIF har ett par chanser i slutet på halvleken men en mycket säker Sara i målet ser till så att det inte bär frukt. Halvleken slut och ledning med 0-4.

Byten inför andra: Agnes J ut och Emma T in, Joline ut och Lovisa in, Mimmi ut och Therese in.
Kort efter starten i andra får Alisia lite problem och måste byta , Agnes J in igen som vänster back och Sara S flyttas upp på mitten. Snabbt därefter i min 54 så spelar Agnes fram Jessica som gör sitt tredje mål för dagen till 0-5. UIF blir lite hetare efter detta men vi agerar stabilt bakåt och de avslut som vi bjuder på blir på långa håll. Samarbetet mellan Jessica , Therese och Alice har man varit spänd på att få se vilket vi också fick se stundtals . Vi blev än mer offensiva där vi nu fick ett bättre spelavstånd offensivt och ett ökat understöd. Men självklart så drabbar det defensiven lite grann, men det handlar nog också om att vi får lära utav varandra i träning och match. Handlar nog också om viss överflyttning i dessa lägen .Byte: Sara ut och Vilma in. Men ett stabilt försvarsspel lockar nog också fram det offensiva spelet också stundtals. Det känns också redan nu att vi sitter i en positivare sits till att förändra i vårt spel under matcherna genom en trupp som blivit skarpare. Visst är många fortfarande lite sökande i sina positioner , men vi har ett antal matcher på oss innan det är skarpt läge.

Ha nu en fortsatt trevlig helg så syns vi till veckan ,, måndag vankas det Padel turnering . Sedan tisdag, torsdag träning för att nästa helg ta oss an div 2 laget IK Huge ( Gävle ) på bortaplan.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jessica Eriksson 1 3 0 0 0 3
Mimmi Sundbom 1 2 0 0 0 2
Joline Skogh Frost 1 0 1 0 0 1
Maja Evertsson 1 0 1 0 0 1
Sara Sjölén 1 0 1 0 0 1
Agnes Jansson 1 0 0 0 0 0
Alice Wendin 1 0 0 0 0 0
Alisia Englund 1 0 0 0 0 0
Emma Tjernberg 1 0 0 0 0 0
Linnea Evertsson 1 0 0 0 0 0
Lowa Forslund 1 0 0 0 0 0
Lovisa Englund 1 0 0 0 0 0
Therese Söderlind 1 0 0 0 0 0
Vilma Sund 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Sara Holmgren 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng