Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Tierps IF Fotboll Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Tierps IF 18 16 2 0 50
2 Gimo IF FK 2 0 1 1 1
3 Danmarks IF 2 0 1 1 1
4 Skuttunge SK 2 0 0 2 0
5 Månkarbo IF 2 0 0 2 0
6 Upsala IF 2 0 0 2 0
7 Bälinge IF 2 0 0 2 0
8 Håbo FF 2 0 0 2 0
9 Sunnersta AIF 2 0 0 2 0
10 Häverödals SK 2 0 0 2 0

Match

Danmarks IF

2 - 2
Sävja Konstgräs!
Konstgräset
1 september 2023
19:00

Tierps IF

Referat

Referat: Danmarks IF - Tierps IF

Bortamatch som flyttades till Sävja IP konstgräs då det regnat större delen av dagen i Uppsala. Det var en seriefinal mellan seriens bästa hemmalag mot seriens bästa bortalag, det var seriens överlägset bästa målvakter som skulle strida om poängen idag.

Vi startar starkt men ändå lite trevande i spelet, framförallt ovanan med konstgräset innebär lite hårda bollar som rinner iväg fort. Sakta men säkert så får vi ordning på spelet och skapar matchen första heta chans där Eva bryter igenom där MV räddar till hörna i min 3. Slås bakom mål . Min 6 hörna igen men resultatlös, vi har tidigare varit starka på hörnor och måste ta tillvara på dessa på ett bättre sätt i fortsättningen . Frispark Danmark som genererar i att seriens skyttedrottning Matilda Ullström kommer loss med boll, men en snabbt agerande Sara H i målet kommer ut som en projektil och klyker bollen framför fötterna på forwarden. Spelet vänder och vi kommer snabbt till avslut där Joline spelar in till Alice som skjuter tätt utanför. 9 min in i matchen så får Joline chansen men skottet går på back ut, ny hörna. Linnea tar den och den blir lite lång och då resultatlös denna gång. Bra tryck nu från Tierps sida , Joline frispelar Mimmi som får öppet mål men skjuter över i min 11. Nu har vi bra tryck och det skapas lägen tätt, hörna igen i min 15. Lite lång igen där MV styr ut till ny hörna. Även denna gång resultatlös. Vi forsar fram på högerkanten där Eva är på ett makalöst spelhumör idag. Frustrerande att vi inte får dit den nu, fortsätt nu det kommer... Men i den 22:a min så kommer Matilda U loss igen och gör 1-0 ,, Vi hittar spelet igen och fortsätter att hota. Men det vill sig inte i avsluten och när Danmark vänder så blir det lite osäkert i försvarsspelet. Nya hörnor vaskas fram men dessa blir resultatlösa. Agnes J stark i hemjobben idag. Min 45 frispark Danmark i bra läge, resultatlös . Min 45 + så gör Ullström 2-0 ,, den var inte bra . Det sved ordentligt , men vi har svårt att komma in på kropp trots att vi finns där. 0-7 i hörnor ,, i en första halvlek där vi för större delen av halvleken men Danmark gör målen genom en mycket vass Ullström.

2:a halvlek
Byte i Tierp där LowaF byts ut , Sara S kommer in. Alicia E flyttas upp på mitten och Sara S tar plats på vänsterbacken.

Ett speciellt läge nu som vi inte varit i någon gång under denna serie. Det blev full makaron från början och Sara skulle få visa upp sin känsliga vänsterfot direkt . Hon kommer runt på vänsterkanten och står för ett fint inspel som blir resultatlöst. Vet inte om vi blir övermodiga i försvarsspelet men vi håller på att ställa till det då Ullström får chans igen. Bra press nu och hemmalaget börjar bli märkta av det höjda tempot. Vi blir lite väl stressade i det avgörande lägen vi får , små små saker nu. Men allt bättre och det är nu en riktigt bra match som lagen bjuder på , pulsen stiger och vi kommer närmare målet nu. Frispark Tierp , över i min 25. Tätt därefter frispark igen , retur där Frida avslutar men en storspelande Tilda K räddar till hörna. Sara S tar efterföljande hörna , retur ut till Frida som trycker in 1-2 min 27. Nu gäller det bara att pumpa på, men Danmark får till en spelvändning där vi får lite svårt att hinna med som genererar med en hörna min 75. Resultatlös. Spelet vänder och nu höjs tempen ytterligare där Danmark försvarar sig förtjänstfullt med många inviduella topprestationer . Alice flyttas upp som forward och nu går vi för det . Märks att det börjar hetta till både på plan och på sidan , många viljor nu men en för dagen bra domare har bra koll på detta. Danmark får en hörna min 79 , resultatlös. Dimman tätnar och slaget fortsätter, frispark min 82 , Sara tar den och lyckas trycka dit den till stort jubel till 2-2. Skall man vara nöjd eller skall man gå för seger , det blev det sistnämnda . Min 89 Mimmi skott i ribban och ut. Lugn nu tjejer , en poäng blir bra men det går inte att hejda då man fortsätter att ösa på. Eva runt på sin kant , men möter en riktigt bra nr 23 som fredar sin kant på ett bra sätt. Till slut blåser domaren av matchen, vilken drabbning detta blev. Vi gör en sisådär 1:a halvlek men avslutar otroligt starkt , med tanke på Danmarks 2-0 mål i slutet på 1:a halvlek i ett läge där många lag skulle gräva ned sig i gyttjan så reser vi oss på ett makalöst sätt. Vilken laginsats , vilken spänning detta blev mellan två bra lag och vilka målvakter vi fick se !! Tack Danmarks IF för en riktigt bra match. Nu tränar vi på i veckan och avslutar veckan med hemmamatch på LF arena mot Sunnersta .

Trevlig helg på tjejer
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Sara Sjölén 1 1 1 0 0 2
Frida Melin 1 1 0 0 0 1
Agnes Jansson 1 0 0 0 0 0
Alice Wendin 1 0 0 0 0 0
Alisia Englund 1 0 0 0 0 0
Alva Pettersson 1 0 0 0 0 0
Bianca Vestergren 1 0 0 0 0 0
Eva Thomsson 1 0 0 0 0 0
Joline Skogh Frost 1 0 0 0 0 0
Linnea Evertsson 1 0 0 0 0 0
Lowa Forslund 1 0 0 0 0 0
Lovisa Englund 1 0 0 0 0 0
Maja Evertsson 1 0 0 0 0 0
Mimmi Sundbom 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Sara Holmgren 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 26 maj 2023, 19:00 Tierps IF - Danmarks IF 3 - 1