27 augusti 2023
14:00

Upsala IF

Referat: Tierps IF - Upsala IF

Idag så stod Upsala IF för motståndet. Ett laddat hemmalag sätter full fart och sätter press på motståndet direkt , känns som motståndarna är lite stressade i försvaret och det skapas lägen direkt. Redan 2 min in i matchen drar Alice iväg ett skott på mål som målvakten försöker sparka bort bollen. Istället studsar den in vid första stolpen lite överaskande, 1-0 tidigt. Fortsatt bra press från de röda och bortalaget har svårigheter att få igång sitt spel. 2-0 min 40 där det blir en retur som Alice förvaltar på bästa sätt.

2:a halvlek fortsatt bra spring i benen på hemmalaget som fortsätter att hota i djupled . UIF spelar upp sig och får nu en riktigt bra period där vi får problem att komma rätt i positionerna. Våra offensiva hörnor blir resultatlösa idag , vi får jobba vidare och hoppas på större utdelning i nästa match. Vi släpper inte till mycket bakåt idag och kan genom en stabil laginsats inkassera 3 nya poäng.

Alltid kul att spela mot UIF som är ett spelande lag vilket innebär oftast välspelade matcher. För dagen en riktigt bra huvudomare som tyglade spelarna i det fysiska spelet , bra dialog löpande med spelarna på plan.

Nu är det fullt fokus de avslutande fyra matcherna och där närmaste motstånd är Danmarks IF nu på fredag och då på bortaplan. Nu gäller det att vi fortsätter med bra närvaro på träningarna och att vi tillsammans nu gör allt vi kan för att hjälpa laget i de återstående matcherna. 23 september har vi den sista matchen,,,

En nygammal spelare har tillkommit , Sara Sjölen återvänder till moderklubben. Det känns riktigt bra då vi har tappat en del spelare på framförallt ytterbackspositionerna pga föreningsbyte, studier och tillökning i familjen.