15 juni 2023
19:30

Tierps IF

Referat: Bälinge IF - Tierps IF

Bortamatch och en mycket viktig sådan för båda lagen. Vi har under våren totalt sett varit jämna i spelet och tajta bakåt. Vilket också var tydligt i denna match, ett större bollinnehav och där motståndarna erbjuds chanser endast på våra egna misstag. Om man skall fokusera på något framåt så måste vi minimera dessa. Att vinna mitten är alltid ett mål och vi har en bra jämnhet där som oftast leder till att fördela boll lugnt och fint i uppspelen. Känns som första halvleken blir en ren transportsträcka där vi styr matchen. Vi kommer runt bra på kanterna men har svårare att förvalta lägen. Värmen tar på spelarna och känslan att de gula har jobbigare idag. 0-0 står sig halvleken ut.

Andra halvleken går igång. Vi tar kommandot direkt och fortsätter att styra matchbilden där nu hemmalaget får allt svårare att hålla ihop det. Visst blir det några farliga genombrott på vår vänster sida men då motståndarna inte får med sig laget i dessa lägen så ebbar det ut ganska tidigt. Vi får en hörna i den 62:a min som Maja nickar mot mål, hemmaspelare hamnar lite felställd då hon skall nicka bort bollen vilket gör att den hamnar i eget mål till 0-1. Våra uppspel fortsätter att vara kontrollerade men skall man peka på något så skulle man önska ett tydligare agerande från ytterbackarna i deras agerande i bollmottagning och transport med boll. Passningsalternativen försvinner snabbt om du inte agerar snabbare. Matchbilden fortgår och värmen görs sig påmind på spelarna och även på ledarsida. Vi gör 0-2 i den 74:e min genom Alice efter ass av Linnea. Vi har en bra kontroll på matchen nu och hemmalaget får fortsätta jaga, vilket också blir frustrerande på plan och på sidan. Vilket slutar med varning på Bälinge ledare. Resterande tid av matchen blir en transportsträcka, men,,, vi måste börja prioritera vårt defensiva arbete vid ledning i matcherna. Och framförallt ta ansvar i sin position och förvänta oss det utav alla, gör vi inte det så är vi där då chanserna uppenbarar sig för motståndarna då vi lämnar egen position i ett ev presspel i försvar.

Men i stort en bra genomförd match med bra kontroll.