29 april 2023
00:00

Håbo FF

Referat: Tierps IF - Håbo FF

Vi startar återigen bra och tar ett bra grepp om inledningen i matchen. Tryggt , stabilt och med ett bra självförtroende får vi bra rull på bollen där motståndarna tvingas in i att jobba på stora ytor. Med bra spelvändningar och stor en stor variation i spelet så tuggar vi oss allt närmare målet. I min 10 så kommer Alicia runt på sin vänsterkant och serverar Alice en fin passning som hon förvaltar på bästa sätt till 1-0. Vi är inne i en period där vi har ett starkt och tryggt försvarspel från Sara i mål och en stabil backlinje bidrar med ett bra anfallsspel också. Vi luskar fram många hörnor och till slut så får vi utdelning igen då Maja E knoppar in 2-0. Vill nog påstå att detta var en utav de bättre 1:a halvlekar vi spelat i år så här långt.

Andra halvlek går igång och bortalaget är lite hetare nu och vi har svårt att komma upp i samma nivå i inledningen. Men vi stressar inte upp oss utan finner nycklar för att komma på rätt spår igen. Vi tar oss igenom en sämre period, byten där Alicia går ut och Jenna in . Frida ut och Agnes W in så fortsätter vi att hitta tillbaka till spelet. 3-0 kommer också och det blir Alice som får göra sitt andra mål för dagen i den 80 min.

Stabilt bakåt och med ett bra självförtroende så vinner vi övertygande igen.

Nästa match blir ett derby, Månkarbo IF på bortaplan och på naturgräs. Intressant , vi lär inte få nått gräspass på Vegavallen innan match. Men det blir nog bra det ändå.