Stora Ensoplanen
7 april 2024
14:00

Referat: Kvarnsvedens IK - Fagersta Södra IK

Det blev en härlig premiärseger för Södra när man slog Kvarnsveden på bortaplan med 2-0 . Det var ett väldigt fokuserat Södra som kom till spel mot Kvarnsveden på söndagseftermiddagen i Borlänge . Inledningsvis var det typisk premiärmatch med hafsigt spel från båda lagen . Södra tar tag i kommandot och skapar det första läget i den 10:e minuten när Karl Södereng fångar upp bollen efter hörna och med ryggen mot mål drar han på ett skott som keepern fångar . Södra tar över allt mer och i den 17:e minuten gör Aron "grinder" Granqvist 1-0 efter ett kanonskott från c:a 20 m efter en hörna . Södra fortsätter att trumma på och
2-0 målet kommer i den 19:e minuten efter ett mycket vackert anfall hittar Hadi Hosaini in bollen i boxen där brorsan Mehdi tar ner bollen elegant och placerar in bollen snyggt . Södras nästa läge får briljante Jojo Jemal i den 24:e minuten men avslutet strax utanför stolpen. Aron har ett avslut i den 25: e minuten som går nån cm utanför stolpen. Kvarnsvedens första avslut kommer i den 36:e minuten när man avlossar en volleykanon mot Oscar i södramålet som räddar snyggt till hörna . I anfallet efter är Södra väldigt nära att göra sitt tredje mål när Aron drar på en kanon mot målet men bollen träffar först ribban och sen stolpen och ner på mållinjen innan den rensas bort . Lagen har varsin halvchans innan domaren blåser av för halvtidsvila .
Avslut i första Kvarnsveden 2
Avslut i första Södra 7

I halvtid pratade coach Calle om att Kvarnsveden kommer att gå all in och gå för reducering i början på halvleken och gjorde därför ett par förändringar i formationen för att täta till det ytterligare med bra resultat. Första läget får Södra i den 49:e minuten när Aron är igenom efter pass från Hadi men mv avvärjer skottet fint . Sammy Elturk testar ett skott i den 54:e minuten som hemmamålisen tippar över ribban. Därefter är det väldigt få chanser innan Kvarnsveden får sin stora chans i den 78:e minuten att komma in i matchen men Oscar i södramålet gör en kanonräddning på avslutet . Södra håller undan och vinner välförtjänt med 2-0 .
Avslut andra halvlek
Kvarnsveden 2
Södra 3
Totalt avslut Kvarnsveden 4
Totalt avslut Södra 10

Det här var en taktiskt perfekt genomförd bortamatch där alla spelare och ledare som var på plats i Borlänge bidrog till 3-poängaren .