17 september 2023
14:00

Dala-Järna IK

Referat: Fagersta Södra IK - Dala-Järna IK

Wille Klase'n gjorde gjorde 5 mål när Södra vann sponsormatchen mot Dala-Järna med 7-0 . Det var ett revanchsuget Södra som kom till spel på Fagerliden på söndagen efter att ha förlorat med 0-4 på bortaplan mot Dala-Järna. Södra tog tag i kommandot direkt och skapade ett par lägen genom Serge Hermann som har två nickar som går strax över ribban . 1-0 kommer i den 12;e minuten på straff efter att en försvarare räddat med händerna på mållinjen med utvisning som följd. Säker straffskytt William Klase'n. Södra fortsätter att rada upp målchanser och närmast är Mergim Ramadani som prickar stolpen i den 24:e minuten. 2-0 kommer i den 33:e minuten genom Kristian Ekberg som skarvar in Aron Granqvists fina inspel . Södra har några lägen till innan pausvilan utan resultat . 2-0 i halvtid

Södra rivstartar andra halvlek och gör 3-0 i den 47:e minuten efter ett fint anfall där Elias Adamsson hittar Kristian Ekberg i djupled som i sin tur hittar Wille Klase'n som får öppet mål . 4-0 gör Kristian Ekberg med vänstern i den 49:e minuten efter ett fint pass i djupled utav Mergim Ramadani . 5-0 kommer i den 53:e minuten genom William Klase'n på pass ifrån Kristian Ekberg. 6-0 kommer i den 65:e minuten genom Wille Klase'n som gör sitt fjärde för dagen fint ass utav Max Holmberg.
Wille gör sitt 5:e mål i den 75:e minuten och fastställer slutresultatet till 7-0 fint assisterad utav Max Holmberg igen . Dala-Järna har ett bra läge i slutet utav matchen men debuterande juniormålvakten Alijan Ali gör en kanonräddning på skottet . Matchen slutar med storseger för Södra 7-0 . En mycket bra insats utav hela laget bärgade Södras 3:e raka seger i serien men några gubbar stack ut lite extra . Serge Hermann i förvaret var en gigant och inte ett misstag utav Serge på hela matchen , han är en utav seriens bästa backar om inte den allra bästa . På mittfältet var Aron Granqvist riktigt vass och i anfallet så var radarparet Wille och Kristian på riktigt spelhumör, Wille gjorde 5 mål och Kristian 2 mål och 3 assist .