12 augusti 2023
14:00

Forssa BK

Referat: Fagersta Södra IK - Forssa BK

William Klase'n avgjorde mot Forssa när Södra vann med 2-1 på lördagen. Det spelades en superviktig match på Onsjövallen på lördagen då bägge lagen hade 16 poäng innnan matchen. Lagen kände på varandra inledningsvis utan att det skapades några målchanser första 15 min . Första läget har Kristian Ekberg i den 19:e minuten men en försvararen rensar bort bollen på mållinjen. Wille får ett läge i den 21:a minuten men Wille får inget lyft på avslutet och målvakten räddar skottet . 1-0 till Södra kommer i den 29:e minuten genom Serge Hermann som slår en in en målvaktsretur efter att Elias Adamsson lossat stora kanonen på en frispark . Aron Granqvist har ett fint läge efter ett vackert anfall i den 40:e minuten men målvakten räddade snyggt . Wille hade ett par lägen i slutet utav första men bägge avsluten strax utanför stolpen . Södra går till halvtid med 1-0 ledning .
Skott Södra 6 Forssa 0

Andra halvlek började som den första slutade med Södrachanser . Första har Serge Hermann en nick strax över ribban i den 49:e minuten och sen har Mahdi Hosaini ett skott som mv räddar. Forssa kvitterar till 1-1 i den 52:a minuten med sitt första avslut i matchen. Södra återtar ledningen 2-1 i den 57:e minuten
Genom William Klase'n som rullar in bollen med vänstern efter att Serge Hermann vunnit en nickduell . Wille är nära utöka Södras ledning i den 61:a minuten men skottet strax utanför stolpen. Forssa har en frispark i den 64:e minuten som Oscar Lindbom i södra målet räddar mycket snyggt och även returen räddar Oscar . I den 70:e minuten har Forssa ett bra läge men bollen går över ribban i den 72:a minuten är Kristian Ekberg helt fri men hans avslut tar i utsidan av stolpen. Wille träffar stolpen i den 83:e minuten. Forssa skapar tryck mot södramålet utan att skapa några farligheter utan Södra håller undan och vinner rättvist med 2-1 .
Skott andra halvlek Södra 8 Forssa 5
Skott totalt Södra 14 Forssa 5

Det här var en rättvis seger för Södra som skapade flera chanser och förutom målen så hade man 2 stolpskott. Försvarsspelet var mycket bra och Forssa hade svårt att komma till målchanser . Bäst i Södra var Serge Hermann och mittfältsgiganten Shafick "sheriffen" Irarema även Jocke Larsson och Sammy Elturk var riktigt bra .