Kopparvallen B
8 oktober 2023
13:00

Referat: Falu BS FK - Fagersta Södra IK

Det blev förlust för Södra i sista matchen för säsongen när Falun vann med 5-1 efter 1-1 i halvtid. Falun började bäst och hade några avslut mot Södras mål men skotten gick utanför . Istället tar Södra ledningen med 1-0 i den 24:e minuten genom William Klasén efter ett mycket fint förarbete utav Kristian Ekberg som hittar Wille inne i boxen som drar en gubbe och placerar in ledningsmålet . Falun har ett par fina lägen efter ca 30 min som Oscar i södramålet räddar mycket fint . Kristian Ekberg har ett fint läge i den 36:e minuten som mv i hemmalaget räddar. Falun kvitterar till 1-1 i den 41:a minuten genom sin målmaskin Ferhan Abic som drar ett på ett skott som råkar toucha en södraspelare som ställer Oscar i målet totalt . 1-1 i halvtid
Falun tar ledningen med 2-1 i den 54:e minuten. Södra har tre fina lägen för kvittering mellan den 65:e-75:e minuten först har Kristian Ekberg ett jätteskott som målvakten räddade snyggt, nästa läge har Mergim Ramadani som får ett kanonläge framför mål men avslutet går över ribban. Serge Hermann har en nick som målisen räddar på mållinjen. Istället gör Falun 3-1 i den 82:a minuten och då går luften ur spelarna i Södra och då gör Falun både 4-1 o 5-1 innan slutsignalen ljuder . Södra gör en bra match mot seriens klart bästa lag och är med i matchen fram till den 82:a minuten så det är lite synd att det rann iväg lite på slutet . Bäst i Södra var Serge Hermann och Aron Granqvist tillsammans med Kristian Ekberg och Mahdi Hosaini även Wille som gör sitt 18:e mål för säsongen ska ha beröm samt kapten Jocke Larsson. Nu är det träningsfritt i några veckor innan vi kör igång 2024 .