3 september 2023
14:00

Årsunda IF

Referat: Fagersta Södra IK - Årsunda IF

Södra slog ett formtoppat Årsunda på hemmaplan med 2-0 . Innan söndagens match hade Årsunda 4 raka segrar i seriespelet och låg 2 poäng före Södra . Första läget får Årsunda i den 8:e minuten efter ett bolltapp utav Södra så får man ett bra läge men Oscar i södramålet dyker ner o räddar skottet snyggt . Södra har sitt första läge i den 28:e minuten när Serge Hermann går upp på en frispark men avslutet räddas till hörna . På den efterföljande hörnan får Sammy Elturk ett bra läge men skottet går strax utanför stolpen. Södra har ett par lägen till men den duktiga Årsundakeepern räddar bägge . 0-0 i en tråkig händelsefattig första halvlek .
Coach Calle var allt annat än nöjd med första halvlek utan ville få till en förändring och bättre aggressivitet över hela banan .
Wille har ett bra läge i den 50:e minuten där keepern gör en fin räddning på Willes skott . I den 66:e minuten är Kristian Ekberg igenom men målisen räddar återigen snyggt . Södra fortsätter att ösa på framåt och gör oxå 1-0 i den 83:e minuten genom inbytte Max Holmberg som kastar sig fram och tåar in bollen efter Elias Adamssons fina förarbete . Södra backar inte hem utan fortsätter att trycka på och Hadi Hosaini avgör till 2-0 i den 91:@ minuten efter ett mycket fint förarbete utav sheriffen Irarema . Domaren blåser av matchen och Södra kan inkassera 3 viktiga poäng . Den första halvleken var ett sömnpiller där lagen hade svårt att skapa nå farliga chanser . Efter ett bra snack i halvtid så dominerade Södra totalt resten av matchen. Bäst i Södra var Jocke Larsson och Serge Hermann tillsammans med Elias Adamsson, plus ska oxå Oscar i målet ha som var mycket stabil .