29 juni 2019
15:00

Heby AIF

Referat: Fagersta Södra IK - Heby AIF

Mardrömsstart sänkte Södra hemma på Onsjö . Coach Tobbe var väldigt tydlig innan match att nu måste vi vara med från början och inte släppa till nåt i matchinledningen. Men det sket sig bigtime då Heby gör 2 mål första 10 minutrarna först genom skytteligaledaren Balen Nouri som hinner emellan på en hemåtnick och rundar Arman i Södramålet detta sker i den 3:e minuten. 0-2 kommer i den 9:e minuten då en Hebyspelare får nicka in bollen ostört bakom Arman. Södra får ett läge i den 16:e minuten att ta sig in i matchen igen då Wille får ett bra lägen men Hebymålisen gör en fin räddning på Willes skott. Wille testar lyckan ännu en gång men skottet går över ribban. Ilyas Hirsi har så gott som öppet mål efter Arturs fina inlägg men han får ingen träff på bolluslingen. Södra fortsätter att jaga reducering men kommer inte till några jättelägen mot ett försvarsstarkt Heby. Första halvleken slutar med en ledning med 2-0 för bortalaget Heby som gör mål på sina 2 avslut man hade i första.
Andra halvek börjar som den första och Heby gör 0-3 genom Sunday Bale som blir fälld i straffområdet och han gör mål på straffen detta sker i minut 57 . Södra närmar sig lite i målprotokollet när Sebba Jansson spelar fram till Ilyas Hirsi som dunkar in bollen till 1-3 på halvvolley ,bollen går in via ribban det var ett ett mycket vackert mål utav Ilyas. Max Holmberg prickar ribban på en nick efter en hörna Men närmare än så kom inte Södra utan förlorar med 1-3 . Detta var tredje gången lagen möttes denna säsong och Heby har vunnit alla 3 matcher så det är ett lag som passar Södra väldigt illa tydligen. Bäst i Södra var Artur Poghosyan i försvaret och på mitten sliter Shafick Irarema förtjänstfullt .
Nästa match är redan nu på Onsdag den 3:e Juli mot Avesta AIK på bortaplan sen är det ett uppehåll som är efterlägtat.