19 maj 2018
15:00

Årsunda IF

Referat: Fagersta Södra IK - Årsunda IF

Södra vände underläge till seger mot Årsunda på hemmaplan. Södra spelade äntligen på sin hemmaplan på Onsjövallen och tog en viktig 3-2 seger efter att ha legat under i halvtid med 0-1. Första målchansen hade Södra genom William Klasén som avslutar mot mål men skottet räddas på mållinjen utav försvararen. Årsunda får nästa chans och skytteligaledaren Henrik Löfstrand gör inget misstag när han får ett läge och ger bortalaget ledningen i den 10:e minuten. Första 30 min är ganska chansfattig men Södra börjar att ta över mer och mer och skapar några riktigt vassa chanser i slutet utav första. William Klaséns avslut räddas ännu en gång på mållinjen utav en försvarare . Wille får ytterligare ett läge men målisen räddar till hörna . Halvleken avslutas med 2 jättelägen för Max Holmberg som ser sitt första skott räddas mycket snyggt utav årsundamålisen , andra läget tåar max bollen nån centimeter utanför stolpen. Årsunda sticker upp i en kontring och får ett friläge som man bränner. 0-1 i halvtid där Södra tog över allt mer spelmässigt efter en lite trög inledning.
Andra halvlek inleds och Årsunda får ett friläge direkt men Daniel Hedlund i södramålet räddar läget grannt. Det verkar ha varit en väckarklocka för Södrakillarna som radar upp chanser . Max Holmberg nickar över och Sammy Elturk skjuter över och Wille Klase'n får ett friläge som han missar . Den välförtjänta kvitteringen kommer i den 52a minuten efter ett mönsteranfall där Wille snurrar upp ett par spelare och spelare bollen till Kristian Ekberg som i sin tur hittar Max Holmberg i boxen som inte gör nåt misstag. Södra fortsätter att pressa Årsunda högt i banan som får allt svårare att freda sig . Och 2-1 målet kommer som ett brev på posten. I den 62:a minuten gör Max sitt andra för dagen och även nu efter ett mycket fint anfall , Sammy Elturk har lekstuga på mittfältet och spelar ut bollen till höger till Ilyas Hirsi som snurrar upp sin bevakare och serverar Max Holmberg öppet mål som dunkar in sitt andra mål för dagen. Södra fortsätter att trumma på Jocke Larsson drar en frispark strax utanför och Wille Klase'n har ett bra läge som mv räddar. Mitt i Södrapressen så kvitterar Årsunda till 2-2 efter bolltapp och en omställning. Södra fortsätter att ösa på och får ett fint läge på en hörna där Kristan Ekberg prickar stolpen med en nick. Wille Klase'n får ytterligare ett läge men skottet går utanför. Segermålet 3-2 kommer i den 75:e minuten genom William Klasén som mycket snyggt placerar in bollen i målvaktens högra hörn fint framspelad utav en glödhet Max Holmberg. Årsunda försöker att lyfta fram spelet och lyckas vaska fram 2 hörnor där en nick över var närmast . Istället så är Wille Klase'n nära att döda matchen men Willes avslut räddas till hörna utav målisen. Domaren blåser av matchen i den 96:e minuten och segern är bärgad. Detta var en riktig laginsats där alla bidrog till segern där första halvlek inte var spelmässigt bra men i andra halvlek så lossnade det rejält där siffrorna kunde varit större, Årsunda hade ett väldigt vasst anfallspar som var farliga i sina snabba omställningar. I södra var det några som som stack ut och förtjänar extra cred. Och det är Jocke Larsson i försvaret och Sammy Elturk,Kristan Ekberg och Ilyas Hirsi på mittfältet. Och framåt handlade mycket om radarparet Wille och Max som är inblandade i alla målen . Max Holmberg är ett riktigt fint nyförvärv som nu gjort 5 mål på 6 mål i div 3 en riktig sniper är han den gode Max. Max spelade även fram till Willes segermål.