13:00

Falu BS FK (P19)

Referat: GIF Sundsvall (P19) - Falu BS FK (P19)

Årets sista match slutade med klar seger!

Den välklädda och redan frusna publiken hann inte ens sätta sig innan spelglada GIF värmde med ett fint anfall och andravåg som slutade med att Malte Hallin stänkte upp bollen i krysset. Det jämnade sedan ut sig och gästerna höll spelet väl uppe, även kryddat med att GIF kanske trodde att saken var klar då det gick så lätt från början... Det böljade lite fram och tillbaka ända till den 38e minuten då fina kombinationer och ett inspel från vänster än en gång hittade en Malte Hallin i fin position och 2-0 var ett faktum. Så var ställningen i paus.

Efter paus tog GIF tag i taktpinnen ytterligare och tänkte inte låta Falun få vara med och sätta tempot. Det resulterade tidigt efter 48 minuter i att Henrik Bäckström kunde kombinera sig fram och sätta 3-0 med ett fint skott från straffområdeslinjen stolpe in. I den 57e minuten visade sen GIF upp en fin hörnkombination där Kalle Lax knorrade in en fin vänster som Elvis Hansson snyggt kunde knoppa in. GIF fortsatte med ett högt, bra presspel och det resulterade i den 69e minuten i att Ville Normelli kunde sätta 5-0 via ett friläge. De flesta var nog nöjda med detta resultat men inte Elvis Hansson, han tänkte att 6-0 nog skulle vara bättre och det kan vi väl hålla med om? Tänkt och gjort, han drämde till bollen från 25 meter och målvakten vet fortarande inte vad som hände. Det kan dock vi andra och det var att bollen hamnade i nätmaskorna och slutresultatet blev 6-0 till GIF Sundsvall.