1-0 (32) Filip Gustafsson (ass Billy Svenske)
Ernad Sadiki
Avb: Melwin Björklund, Shahram Moradi, Ludvig Karlsson, Johannes Eliasson

Torpa ute ur Toyota Cup.
V/D vinner kvällens match men Torpa bjöd på bra motstånd och var nära att kriga sig till en vinst.
Vädret var riktigt kylslaget men planen var i bra skick efter nattens snöfall. Efter en liten trevande inledning började TIF komma i gång och man fick till ett bra passningsspel. Man skapade en dubbelchans i 17:e minuten där både Filip och Ernad var nära att sätta bollen i mål. V/D:s bästa chans var en frispark i 26:e, där Oskar fick rädda en nick till hörna. Hemmalaget kunde ta en rättvis ledning i 32:a minuten efter ett bra anfall. Billy Svenske hittade Filip Gustafsson med djupledsboll på högersidan, Filip jobbade sig in mot mål och utanför straffområdet drog han till med sin fina vänsterfot och boll satt stenhårt i bortre krysset. Åter ett riktigt vackert mål från hans sida. TIF hade nu sin bästa period och dominerade spelet rejält. Som lag från lägre division har man en bonusstraff och den tog Torpa i 37:e minuten. Ernad Sadiki fick förtroendet men bollen var i rätt höjd för mv och när han gick på rätt håll blev det en enkel räddning. 2-0 där och vi hade satt V/D i brygga. Nu fortsatte Torpa att spela bra och hade ett par fina skottchanser som V/D lyckades täcka framför eget mål. I halvlekens sista minut spelade Martin fram Filip i bra skottläge men tyvärr gick hans skott i utsidan av stolpen. En riktigt bra halvlek av TIF och man borde haft ca 3-1 efter spel och chanser.
Första kvarten i andra var fortsatt bra från Torpas sida och riktigt farligt var det 48:e minuten. Efter en hörna var både Billy och Axel nära att få in bollen men efter räddning på mållinjen kunde V/D rensa undan bollen. V/D ryckte upp sig rejält och började skapa chanser. Med halvtimmen kvar skulle kvittering komma. Ett inspel från högersidan skar igenom vår backlinje och från bortre delen av straffområdet satts bollen otagbart i mål. Vi gör några byten men spelet är allt oftare på vår planhalva. Det var inte helt ologiskt att V/D även skulle göra nästa mål. Vi blir överspelade utanför vårt straffområde och fri kunde en V/D spelare rulla in bollen jämte en utrusande Oskar i målet. Detta hände i 67:e minuten. Torpa försökte att komma tillbaka men man lyckades aldrig att skapa någon riktig farlighet. V/D var starkare i slutet och kunde hålla undan. Om man summerar hade vi var sin halvlek och sett till spel och chanser hade oavgjort varit mest rättvist. Vi gör ändå en helt ok match mot ett lag från högre division och alltid nyttigt att möta lite tuffare lag som håller bra tempo. En fin arbetsinsats av samtliga men extra plus ger vi till Fredrik Sedin och Filip Gustafsson i ett jämt lag.