2-7 (82) Herman Schmidt (ass Martin Hedvåg)
Ernad Sadiki
Avb: Herman Schmidt, Billy Svenske, Melwin Björklund, Shahram Moradi, Mattias Lööv, Rasmus Bodevind

Vinst i premiären!
Det blev en lyckad premiär för Torpa när vi kunde besegra Kärda på Sträntevallen.
Ett erkänt starkt hemmalag som vi brukar ha svårt att slå. Och ens göra mål mot…
Matchen började jämnt. Båda lagen kände sig för. Det presenterades en bra gräsplan (som alltid i Kärda), dock ganska blöt och därmed lite tungsprungen.
Efter 10 minuter börjar vi ta kontroll över matchen. Vi skapar vår första målchans när Martin tråcklar sig förbi två försvarare men målvakten gör en benparad till hörna. Strax därefter skjuter Martin ett bra skott som målvakten kan göra ytterligare en räddning på.
Då sticker Kärda upp i ett anfall och efter ett stolpskott från distans kan man lägga in returen till 1-0.
Vi fortsätter att vinna boll på mitten och kommer i flera anfall. Linus har ett skott i gaveln från höger innerläge och Ernad är fri med målvakt men en sämre touch när han ska runda keepern gör att han kommer ur läge och chansen rinner ut i sanden.
I ett av få anfall sticker Kärda upp och skapar en hörna där man i efterdyningarna kan göra 2-0.
En riktig kalldusch.
Men killarna låter sig inte nedslås, utan fortsätter ösa på. Vi skapar en hel del hörnor och det är efter sådan vi kan reducera. Vi vinner tillbaka en boll och Martin passar bollen till Filip, som tar två steg i sidled och från straffområdets högra hörn drar han ett vänsterskott som sitter fint i bortre hörnet. Filip skapar sedan ytterligare ett skottläge, men där kan målvakten rädda.
Vi kvitterar på en av alla hörnor. Det var svårt att se vem det var som var sist på bollen. Men det är till slut Martin som får in bollen i mål på Filips fina hörna.
Vi slappnar inte av. Ernad har ett fritt läge i boxen, men sätter bollen i ribban. Han har ett bra skottläge också, men får ingen träff. Han får dock revansch någon minut senare då han kan stöta in ett inlägg från Martin. Därmed ledning i paus.

Andra halvlek börjar lite trevande. Vi förväntar oss ett retat Kärda som ska komma ut och försöka höja sig. Vi är lite passiva, men samtidigt har vi stor kontroll defensivt och Kärda mäktar inte med att skapa några direkta målchanser.
Johan och Murre sliter kopiöst på mitten och vinner alla dueller. Efter just en sådan mitt på egen planhalva kan man slå en lång boll på Martin som spelar in bollen till Linus som behärskat sätter bollen vid första stolpen. Ett par minuter senare får Linus till ett bra skott utifrån som målvakten släpper en retur på. Då är Ernad framme och kan göra sitt andra för dagen.
Vi gör en hel del byten och alla får känna på hetluften. Med tanke på resultatet så mattas spelet av lite och det skapas inte några chanser från något av lagen.
Filip slår en hörna som går igenom alla spelare och tar i bortre stolpen och ut.
Med tio minuter kvar kan vi, efter ytterligare en hörna, göra mål. Johan nickar ner bollen till Billy som kan sätta 2-6. Och minuten senare kan Martin frispela Herman som kan göra vårt sjunde för dagen. I slutminuten gör Kärda ett tröstmål och fastställer slutresultatet till 3-7.
Alla ska ha beröm för en riktigt bra insats. Våra offensiva spelare bidrar med många poäng och särskilt Filip Gustafssons första halvlek är magnifik. Johan och Murres slit på mitten och tack vare alla bollvinster dom står för gör att vi kan spela det anfallsspel som vi gör. Också kul att alla får speltid och visar att konkurrensen är hård om platserna i startelvan.
Nästa match spelas på konstgräset i Lagan, då Skogsängen inte är riktigt redo ännu för spel.
Då kommer Reftele på besök och det lär bli en tuff utmaning.