Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Mjörn Seniorer

Följ

Seniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ
SK Mjörn
Fotboll
Seniorer
Tabell
Lag M V O F P
1 Torestorp-Älekulla FF 11 10 0 1 30
2 Sätila SK 11 9 2 0 29
3 Mariedals IK 11 7 2 2 23
4 Sexdrega/Lockryd 11 6 1 4 19
5 Fritsla IF 11 5 2 4 17
6 SK Mjörn 11 4 1 6 13
7 Töllsjö IF 11 4 1 6 13
8 Hyssna IF 11 3 3 5 12
9 Limmareds IF 11 3 2 6 11
10 Borås GIF 11 1 5 5 8
11 Hedareds BK 11 2 1 8 7
12 Grimsås IF 11 0 4 7 4

Match

SK Mjörn

2 - 3
Bodarnevallen A
11 september 2021
13:00

Torestorp-Älekulla FF

Referat

Referat: SK Mjörn - Torestorp-Älekulla FF

Tungt tungt tungt. Allt som såg så självklart och lysande ut i första halvlek gick sista halvtimmen in i ett totalt mörker.

11/9, detta historiska datum skulle för Mjörns del denna afton gå i moll. Torestorp/Älekulla FF stod för gårdagens motstånd. Två hålor som blivit en och fått ihop ett satsande fotbollslag vilket också märktes på de tillresta supportrarna som var ganska många till antalet den långa bortaresan till trots. TÄFF kom till Bodarnevallen som serieledare så det va ren tuff uppgift på förhand. Vår uppladdning stördes av det positiva coronatest som drabbade en spelare i truppen föregående helg vilket gjorde att matchen mot Sätila blev uppskjuten. Således inga gemensamma träningar alls denna vecka. Dagen före match blev båda målvakterna indisponibla av olika anledningar vilket gjorde att vår egen John O'Shea - Jonathan Prytz fick dra på sig målvaktshandskarna. Noterar att Prytz startat matcher som forward, högerytter och målvakt denna säsong. Det här måste vara fotbollspelarnas svar på Allroundkryddan.

Startelvan:
Prytz
Rosen, Järis, Frank, Kelvin
Olle, Högman
Abbe, Gabbe, Ahmad
Adam

Förstärkning: Paul, Örning, Kula

Första halvlek var en skön historia. Vi har stenkoll på TÄFF i princip hela halvleken. Det var en hörna i slutet av halvleken som var påväg in i mål men den lyckades vi få undan efter uppoffrande försvarsarbete på mållinjen. Framåt var vi heta och vann de flesta duellerna till en början. Efter ett längre inkast skarvade Adam och Gabbe bollen till Olle som smög in perfekt i målområdet och med ett klassavslut skickade bollen i nät bakom en chanslös målvakt. Matchuret stod på 4 minuter. Därefter fortsätter vi att skapa chanser, Ahmad var pigg på sin kant och var så nära att dels få in något avslut själv men också få dit några farliga inspel efter att ha tagit sig förbi sin gubbe på kanten.

Istället får vi en ovanlig chans när domaren bedömer att TÄFF gjort sig skyldiga till ett hemåtspel. De där situationerna är alltid svårbedömda, jag skrek eventuellt lite lojt inne i mitt eget huvud att det kanske skulle kunna vara en indirekt frispark. Domaren höll med mina inre tankar och gav oss ett läge några meter utanför mål, dock ganska mycket till vänster jämfört med vad jag upplevde var positionen för där målvakten plockade upp bollen. Skottet från Rosenström stannade dock i 11-mannamuren.

I samma veva bjöds även publiken på lite skådespel när Gabbe ville åt bollen från målvakten. En klassisk mördarfilmning a la Rivaldo (klickbar länk) från TÄFFs burväktare var redan där värt entrepengen. Att hejaklacken frå Torestörp dessutom skrek "ut me han" gjorde upplevelsen till en femplushistoria. I tjafset som uppstod fick Gabbe gult kort och jag passade på att ta ett ovanligt långt handslag med min kaptenskollega i motståndarlaget. Upplevelsen var att vi båda tyckte att vi kunde skärpa oss lite och vara lite mindre bebisar under matchens fortsättning så skulle det bli roligare för alla. Vi lyckades skapligt med detta halvleken ut. Med ungefär halvtimmen spelad skickades ett längre inlägg från Rosen (eller var det Högga?) mot mål. TÄFFs målis lyckades inte hålla bollen riktigt och då var Abbe framme och roffade åt sig bollen, spelade den bakåt till Gabbe som med en distinkt bredsida skickade in 2-0 till Västra Bodarnes stolthet.

Därefter hade TÄFF lite mer bollinnehav, men Tor och gänget hade inte ett piss att hämta på den södra planhalvan denna dag. Vi hade koll. Trist för oss att matchen inte varade i 45 minuter.

I andra halvlek är det till en början ganska jämnt med skillnaden att det börjar osa lite katt i chansväg för vår motståndare. Innan vi brakade ihop fullständigt hade vi faktiskt en högoktanig chans att dra dit 3-0. Efter en fast situation kom Frank i andravåg och spelade ut på undertecknad till höger. Inspelet kändes lovande men Adam och jag synkade inte 100 % utan bollen som var redo att smashas in i nät rensades istället undan.

Med 25 minuter kvar får en TÄFF-spelare sitt andra gula kort och vi var helt plötsligt en man mer. Detta gav den klassiska psykologiska effekten att vi slutar ta jobbet till 100 % och tror att det ska lösa sig av sig självt. Det kanske inte är hela sanningen men nu gick allt TÄFFs väg helt plötsligt. En misslyckad rensning från oss minuten senare gör att TÄFF blir fria och sätter 2-1. Drygt tio minuter senare är det ytterligare ett ganska enkelt misstag som gör att vår motståndare kan kvittera på en sketen nick. Med fem minuter kvar gör TÄFF ett riktigt snyggt mål till 2-3, undrar om herrn som avslutade gör om det ens en gång på tio försök? Ett direktavslut på ett svepande inlägg, högt, nästan i krysset. Overkligt.
Vi hade pratat om det innan att det är mot topplagen de enkla misstagen straffar sig och det fick vi verkligen erfara.

Vi har faktiskt en chans att kvittera i slutet när Kula drar till direkt på en retur men skottet blev närmast ett dragskott där bollen följde hela benet innan den lämnade foten.

Stryk 2-3. Dessutom en uppläxning från linjedomaren efteråt. Det kanske var befogat, jag tycker att vi hade en skaplig dialog och skildes åt som vänner. Det handlar ju inte om några hot, det är ju enbart reaktioner på de situationer som uppstår och det har det väl alltid varit?

Deppigt såklart, men jag tycker att vi kan ta med oss att vi kan rubba alla lag i den här serien, om ALLA gör jobbet i 90 minuter.

Många spelare gör ett jävla jobb denna dag men det är svårt att liksom hylla någon när sista 25 var så krampaktiga över hela banan. Prytz ska ha en stor eloge för att han ställde upp och drog på sig handskarna när vi inte hade någon målvakt disponibel. Vi hoppas att han ska få spela längre fram i banan till veckan!

På återseende.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Gabriel Skarrie 1 1 1 1 0 0
Olle Hedlund 1 1 0 0 0 0
Abraham Katana 1 0 1 0 0 0
Adam Bergström 1 0 0 0 0 0
Ahmad Al-Nis 1 0 0 1 0 0
Frank Francis O´Reilly 1 0 0 0 0 0
Henrik Järåsen 1 0 0 0 0 0
Johan Högman 1 0 0 0 0 0
Jonathan Prytz 1 0 0 0 0 0
Kelvin Elfsten 1 0 0 0 0 0
Niklas Rosenström 1 0 0 0 0 0
Patrik Karlsson 1 0 0 0 0 0
Paul Carter 1 0 0 0 0 0
Viktor Svensson Örning 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng