Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Mjörn Seniorer

Följ

Seniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Bergdalens IK 11 10 1 0 31
2 Töllsjö IF 11 8 1 2 25
3 Mariedals IK 11 7 2 2 23
4 Äspereds IF 11 6 2 3 20
5 Torestorp-Älekulla FF 11 6 0 5 18
6 Fritsla IF 11 5 2 4 17
7 Limmareds IF 11 5 0 6 15
8 Sparsörs AIK 11 4 1 6 13
9 Sexdrega/Lockryd 11 4 0 7 12
10 SK Mjörn 11 4 0 7 12
11 Horreds IF 11 2 0 9 6
12 Kinnahults IF 11 0 1 10 1

Match

Mariedals IK

4 - 3
Kransmossens IP, Konstgräs 1
4 oktober 2020
15:00

SK Mjörn

Referat

Referat: Mariedals IK - SK Mjörn

Årets sista seriematch spelades på en riktigt trött konstgräsmatta i Borås. Mariedals IK har fina faciliteter inomhus men som så många andra föreningar har de gjort det sorgliga misstaget att lägga konstgräs på sin huvudsakliga fotbollsplan. Plus till fikat med kaffe och muffins utöver den obligatoriska läsken. Härmed kan vi också runda av seriens bästa bortalagsmottagande där Limmared tar hem segern storstilat. Sämst mottagande stod solklart Fritsla för som bjöd på kolsyrat vatten, eventuellt smaksatt med fjolårets fallfrukt av varierande kvalitet.

Mariedal spelade denna eftermiddag för en kvalplats uppåt medan vi spelade för att slippa undan kvalplatsen neråt. Ett kryss räckte för vår del medan MIK behövde en vinst plus att Töllsjö skulle tappa poäng mot Torestorp/Älekulla.

Startelvan:
Ryberg
Rosen, Järis, PL, Frank
Gabbe, Draxl, Sundberg, Olle, Abbe
Saw

Förstärkning: Adrian, Kula, Prytz, Simeon

Några noobiga missöden inför matchen där undertecknad insåg att medicinväskan stod i garaget störde lite trots att vi var på arenan i god tid. Stort plus till firma Litborn/Svensson som satte sig i turbodieseln och fräste sydösterut trots dyster väderprognos. Även det ordinarie matchstället låg kvar i Alingsås vid ankomst till Kransmossen. Därför spelades gårdagens batalj i det snygga, rosa bortastället. En kommunikationsmiss mellan de båda förmännen PL och Kula troddes vara anledningen till den fadäsen.

I första halvlek gör vi vår bästa insats för säsongen sett till positionsspel och att ligga rätt i försvaret. Vi gav Mariedal minimalt med ytor och att de gnällde ikapp på varandra och domaren var ju enbart ett gott tecken.

Mitt i halvleken fick vi en frispark som Draxl lyfte in. Efter skarv och inspel blev Abbe ren med öppet mål till höger i straffområdet. Tyvärr rann bollen iväg och Abbe kunde inte riktigt nå den.

Istället fick Mariedal en horribelt dömd frispark en bit in på offensiv planhalva. En motståndare försöker täcka undan för Gabbe som backar undan och går på andra sidan och lyckas lura motståndaren. Motståndaren trillar eftersom han försöker lägga sin vikt mot Gabbe som hoppat undan och MIKaren ramlar därför. Frisparken lyfts in och vi lyckas inte få bort den. Efter tre snedträffar och flipper deluxe får Mariedal in bollen. 1-0.
Mariedal har mer boll halvleken igenom men skapar endast några hörnor, vi försvarade oss starkt!

Efter 149 mm regn i första halvlek så var det flera spelare som kramade ur både shorts och matchtröja i duschen i halvtid.

Andra halvan inleds med att undertecknad klantigt tappar en boll nere vid långlinjen. Mariedalspelare snappar upp bollen och passar inåt i banan som sedan lägger vidare till en medspelare som skjuter in bollen i mål. Där och då kändes det tufft. Vi måste få bort de där superenkla misstagen. Peta ut bollen och ta nästa situation.

Men bara fem minuter senare tändes hoppet när Prytz påpassligt var framme i ett anfall och petade in bollen till 2-1. Både Prytz och Adrian som kommit in i halvtid gav oss energi och visade fin inställning. Vi var på gång efter målet men återigen stack Mariedal upp i en kontring och anfallaren lyckades för enkelt göra mål till 3-1.

Hade vi kraft till mer? Ja tamejfan! En feminutare senare så vann Gabbe en go duell mot försvarare och målvakt och knoppade in sitt första mål för säsongen. Lägligt! 3-2 alltså. Vi försökte nu flytta upp mer och gick ner på en trebackslinje med PL uppflyttad för att vinna boll. Detta öppnade vissa ytor för vår motståndare. När klockan stod på 83 spelade minuter fick en Mariedalspelare ett skottläge från 25 meter. Spelaren hade klagat på med/motspelare och domare under samtliga 83 minuter men på något sätt fanns det karma kvar i säcken. Skottet var hyfsat välriktat men Simon var där i tid och såg ut att ha kontroll på läget. Oklart om regnet och den blöta planen ställde till det men bollen slank in till 4-2 och nu var det bråttom.

Ös på framåt var direktiven och det var ju bara att köra. Med två minuter kvar gjorde Kula 4-3 med en förstklassig yttersidsvolley. Vi har sett för lite sånt i år men där visade han att magin fortfarande finns där. I slutet har Kula ett läge till med en volley men avslutet är för löst och räddades av keepern. Utöver detta blir den gode Kula överkörd av försvarare/keeper strax innan. En sådan situation som blir frispark överallt på planen annars.

Domaren blåste sedan av och flertalet Mariedalsspelare gick därifrån utan att tacka varken domare eller spelare efteråt. Ett lågvattenmärke för en förening som med skyltar vid planen skrivit ut dess värdegrund som ska bygga på respekt osv.

Vi fick sätta hoppet till strykgängen Horred och Kinnahult. Tyvärr gav de oss precis som väntat ingen hjälp utan både Sexdrega och Limmared smet förbi oss i den sista omgången. Nu blir det kval för att lira femman nästa år igen. Det inleds till helgen borta mot Arentorp/Helås. Naturgräs är det som gäller och det ska regna hela veckan så det luktar #GTV lång väg.

Vi tar ändå med oss moralen vi visade igår. Trots flera enkla mål i baken så kämpade vi och slet och fick sånär den där viktiga poängen i slutändan. Visar vi samma inställning och krig framöver så ska det vara riktigt bra lag som ska slå oss. Samtliga stod för en mycket bra arbetsinsats där Prytz och Adrian får lite extra plus för mycket pigga inhopp som gav oss fart framåt. Även PL var felfri och konserverade därmed formen från förra helgen.

Vi hörs!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Gabriel Skarrie 1 1 1 0 0 0
Jonathan Prytz 1 1 0 0 0 0
Patrik Karlsson 1 1 0 0 0 0
Adrian Bergström 1 0 1 0 0 0
Henrik Draxl 1 0 1 0 0 0
Abraham Katana 1 0 0 0 0 0
Erik Johansson 1 0 0 0 0 0
Frank Francis O´Reilly 1 0 0 0 0 0
Henrik Järåsen 1 0 0 1 0 0
Niklas Rosenström 1 0 0 1 0 0
Olle Hedlund 1 0 0 0 0 0
Sawkulic Boniso 1 0 0 0 0 0
Sebastian Sundberg 1 0 0 0 0 0
Simeon Linnéusson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Ryberg 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng