Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Mjörn Seniorer

Följ

Seniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Bergdalens IK 9 8 1 0 25
2 Mariedals IK 9 6 2 1 20
3 Töllsjö IF 9 6 1 2 19
4 Torestorp-Älekulla FF 9 6 0 3 18
5 Äspereds IF 9 4 2 3 14
6 Fritsla IF 9 4 2 3 14
7 Sparsörs AIK 9 4 1 4 13
8 Sexdrega/Lockryd 9 3 0 6 9
9 SK Mjörn 9 3 0 6 9
10 Limmareds IF 9 3 0 6 9
11 Horreds IF 9 2 0 7 6
12 Kinnahults IF 9 0 1 8 1

Match

SK Mjörn

0 - 2
Bodarnevallen A
6 september 2020
15:00

Bergdalens IK

Referat

Referat: SK Mjörn - Bergdalens IK

Bergdalen hemma
På söndagseftermiddagen den 6/9 spelade vi årets fjärde hemmamatch och för motståndet stod serieledaren Bergdalens IK som med fem raka segrar inkasserat 15 pinnar.

Vi visste på förhand att det skulle krävas en topprestation av oss för att få med oss några poäng och med facit i hand så kan vi konstatera att vi inte kom upp i en sådan nivå denna afton.

Startelvan:
Hassan Ali Jan
Rosen, Tank, Järis, Bloooomberg
Gabbe, Jarl, Sundberg, Olle, Abbe
Ahmad

Ersättare: Kula, Saw, Kelvin, PL, Coach Kjartan

Matchplanen från coacherna var att stänga mitten och därför ha tre innermittfältare. Oklart om Bergdalen hade synat detta då deras spel enbart handlade om långa crossbollar där de samtidigt ofta bytte kant. Den initiala känslan var att vi hade koll på Bergdalens anfall i första halvlek.

För egen del hade vi våra vassaste chanser när vi kom runt på kanterna och spelade in i mitten där vi vid ett tillfälle hade en boll dansandes nära mållinjen innan en försvarare hann rensa undan. I minut 22 fick Ahmad en rejäl tryckare i rygg/nacke från en Bergdalenförsvarare som kom alldeles för sent. Brandgult kort som Fritsla säger. I samma veva som vi skrek på rött kort var Bergdalenlägret förvånade över att det överhuvudtaget blev ett gult kort. Det är lite av tjusningen med fotbollen, satan va olika vi tycker om samma situationer.

I minut 37 fick Bergdalen en frispark en bit ute till höger utanför straffområdet. Skytten fick skaplig träff, Janne var på den med fingertopparna men lyckades inte hålla bollen som istället seglade in i bortre gaveln. Av Jannes reaktion att döma så var han inte helt nöjd med sitt ingripande.

Några minuter senare hade Kula kommit in då Ahmad skadat sig. I samma veva som Kula skulle ta emot en hög boll kom samme försvarare som nyss manglat Ahmad och tryckte Kula i ryggen. Från min position såg det ut som en klassisk körare i ryggen som brukar rendera i en frispark. Enligt hökögon på sidan satte försvararen även in lite armbåge i det hela och det kanske var det som domaren såg för samme spelare fick se sitt andra gula kort och blev utvisad redan i första halvlek.

Bergdalenlägret var fortsatt helt oförstående och klagade länge och högljutt på domaren. Här kanske ni tror att vi ska dra fram kortet om att BIK är det gnälligaste laget vi mött men icke. Så sent som för ett år sen mötte vi Savana IF och i ärlighetens namn var Bergdalens gnäll inte ens nära även om det höll skaplig nivå.

När pausvisslan ljöd var känslan att ”det här var väl inget att vara direkt rädd för?” för vi stod emot bra och krympte ytorna på vår underbara Bodarnevall.

I andra halvan gjorde vår motståndare några byten och det var väl här det kunde konstateras varför Bergdalen leder serien. De har en bredd som gör att de kan ta med 18 man plus fyra ledare när de åker på bortamatch. De kunde byta ut halva laget utan att det märktes nämnvärt. Vi slet på men hade fantastiskt svårt att få fast bollen högre upp i banan. Passningsspelet var stundtals uselt och vi slog bort många bollar i onödiga lägen. Just ett sådant läge får undertecknad ta på sig när en usel inspark leder till Bergdalens 2-0 och spiken i kistan där vi efter taffligt försvarsspel låter en Bergdalenspelare motlägga sig igenom tre-fyra spelare och sedan toffla in bollen bakom Janne.

Därefter försökte vi flytta upp spelet och gick ner på trebackslinje men vårt passningsspel över hela banan var inte tillräckligt bra tyvärr. Gabbe skapade något läge och hade även ett inlägg på slutet som sånär nådde undertecknads fläskiga panna, men närmre än så kom vi inte och det var bara att gratulera Bergdalen till en väl utförd försvarsinsats. De vinner denna afton fullt rättvist.

Fick höra från Bergdalenhåll att tränaren tyckte att det var den sämsta planen de spelat på de senaste 20 åren. Att som serieledare med sex raka segrar i ryggen stå och klaga på domaren under hela matchen och sedan planen efteråt och grina ut i tidningen blir i slutändan bara löjligt. I synnerhet när ni själva lirar på vidrigt konstgräs. Konstgräs är inte fotboll. Dementorer, glädjedödare, skuggslem! Höj er för fan, ni höll nollan mot oss på vår vall trots att ni spelade med en man mindre i halva matchen.

Planen har varit så sjukt mycket sämre tidigare säsonger, Helge & Co har gjort ett kanonjobb med den. Oklart om vi blivit blinda pga det, men jag tycker inte att den är så ojämn. Men! Det är klart, har en konstgräs som referenspunkt så är det automatiskt HÅLIHUVE att uttala sig överhuvudtaget.

Tack för en god match, lycka till i division fyra Bergdalen!

Coacherna skickar sina pluspoäng till Jarl som gjorde sin första match från start i a-laget på över ett år! Gött jobb! Det ospelbara ”ett gult på Jarl” höll i sig även denna match då han i den 70e minuten gjorde pappa Peter på sidan stolt.

Nästa match blir en riktig nagelbitare, Töllsjögubbah på Hölmänga! Söndag kl 16. Väl mött!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abraham Katana 1 0 0 0 0 0
Ahmad Al-Nis 1 0 0 0 0 0
Erik Johansson 1 0 0 0 0 0
Frank Francis O´Reilly 1 0 0 0 0 0
Gabriel Skarrie 1 0 0 0 0 0
Henrik Järåsen 1 0 0 0 0 0
Jonas Blomberg 1 0 0 0 0 0
Kelvin Elfsten 1 0 0 0 0 0
Niklas Rosenström 1 0 0 0 0 0
Olle Hedlund 1 0 0 0 0 0
Patrik Karlsson 1 0 0 0 0 0
Pontus Jarl 1 0 0 1 0 0
Sawkulic Boniso 1 0 0 0 0 0
Sebastian Sundberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Hassan Ali Jan 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng