Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Mjörn Seniorer

Följ

Seniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Töllsjö IF 17 14 1 2 43
2 SK Mjörn 18 13 3 2 42
3 Hedareds BK 17 11 3 3 36
4 Östadkulle SK 17 11 0 6 33
5 Södra Härene IF 18 7 4 7 25
6 IK Friscopojkarna 17 6 5 6 23
7 Savana IF 17 5 3 9 18
8 Hemsjö IF 17 5 2 10 17
9 Borås GIF 17 4 3 10 15
10 Borgstena IF 18 3 2 13 11
11 Sjöviks SK 17 0 6 11 6

Match

Borås GIF

1 - 10
Sjöbo Arena B konstgräs
31 augusti 2019
15:00

SK Mjörn

Referat

Referat: Borås GIF - SK Mjörn

Weppaa! Uno dos tres som Ricky Martin sjöng om Maria. Igår åkte vi till Borås för match mot offensivt duktiga Giffarna. Att vi skulle behöva räkna ända till tio denna matchdag för att nå antalet gjorda mål var det nog inte många som trodde på förhand.
Eftersom Gabbe hade dragit på sig sitt tredje gula för säsongen i föregående match stuvades det om lite i laget. Även Jimmie var indisponibel på grund av skada villet gjorde att vi hade en hyfsat ny elva till denna batalj:
Köppen
PL, Rock sauce, Järis, The TANK
Simeon, Rosenström, Olle, Sundberg, Ahmad
Kula

Förstärkning: Kjartan, Pytz, Draxl.
Pluspoäng delas ut redan här till Draxl som tog en paus i sin krökarhelg för att lira match med gubbarna han älskar mest! Kärlek det!

Första halvlek ägnade vi åt att försöka lära oss hur en spelar boll på konstgräs igen. Senast undertecknad gjorde det var i sista träningsmatchen i våras. Övriga lirare fick väl lira konstgräs mot Savana i juni, men nog var det ovant alltid. Borås öppnade starkt och var snabba i sina omställningar. De chanser som uppstod var ofta missade passningar från vår sida när vi var påväg framåt vilket gav kontringar med folk på fel sida boll. Första 20 var känslan att det här kommer bli en tuff match. Ahmad hade det till en början svårt att komma förbi sin gubbe och på andra kanten var det oftast stängt. I matchminut 21 bröt sig Kula loss i djupet med sin nyfunna snabbhet och spelade inåt till Ahmad. Den gode Nisse tittade upp och såg att målvakten stod på ena hälen och la enkelt in 0-1 i andra hörnet.

Efter detta fortsatte matchen att vara en hyfsat jämn historia. Köppen var vaken och spelade libero med bravur, avvärjde flera långbollar genom att vara ute och smaska dem ner i ån vid sidan av planen. Strax innan paus gav Giffarna Ahmad lite för mycket yta. Ahmad svarade med att dribbla bort två spelare och blev upphakad av en tredje. Domaren blåste straff och Kula drog dit den stensäkert, 0-2!

Paus.

I halvtid var Simeon sorgsen över att Kula hade missat mål på hans fina pass. Samtidigt sa Rock sauce att nu kan vi utnyttja vinden i andra akten eftersom det var en hyfsad motvind i första halvlek. Köppen drog några skrönor från förr, bland annat om när han assisterade Wiberg på Sjöbo Arena 2012 och sedan var pausvilan slut.
Sa vi att det var varmt också? På konstgräs berikat med värmealstrande svart granulat har det en tendens att bli riktigt hett om fötterna, så även denna sista lördag i augusti.

Andra halvan rivstartade vi samtidigt som våra motståndare satt kvar i omklädningsrummet. Mellan matchminut 48 och 67 gjorde vi fyra mål och hade således ledningen med 0-6. Kula och Ahmad stod för två mål vardera. Båda Ahmads mål assisterades av Köppen i målet och det hör väl inte till vanligheterna. Köppen gick alltså från sist till plats 6 i poängligan på nio minuter. Chef.

Här någonstans hade Ahmads date gjort sig hemmastadd på vår bänk drog nu den ena historien efter den andra vilket enligt säkra källor ska ha varit ”mycket underhållande”. Oklart hur daten gick i övrigt. Vi får väl hoppas att den gamla reklamen från Oddset håller än, i så fall har vi nog +1 i publiken på nästa hemmamatch. Länk här: Oddsetreklamen

Med 20 minuter kvar lyckades Borås GIF bomba en semicykelspark på PL’s flaxande arm. Det fanns inte mycket att göra, sånt som händer. Straff blåst och straffskytten var säker exekutor från 11 meter. 1-6.

Ahmad blev less och gjorde en räd längs vänsterkanten och bombade själv ett inlägg på GIFfare som råkade stöta in den i egen kasse till 1-7. 1-8 var en riktig delikatess när Ahmad fick bollen av Olle och avancerade inåt i banan. När bollen hade rullat rätt drog Ahmad till med insidan så att bollen gick i en vacker båge i krysset. Smutt!

Här fick en motståndare nog och skällde ut sina medspelare. På avsparken som följde skickade han sedan bollen så långt bort han kunde och gick av planen. Trist. Det gör ont i mig att se något sådant och jag vet inte riktigt hur jag hade reagerat själv om någon i mitt lag hade gjort på liknande sätt. Jag antar att det var det sista som fick bägaren att rinna över och att det inte enbart var dagens match som låg till grund för spelarens beslut. Men vad vet jag...

Kjartan hade kommit in och sa till Sundberg att han kunde gå å sätta sig på en papperstidning där borta när vi fick ytterligare en hörna i slutet. Hörnan satte Kjartan perfekt på Kulas hjässa och 1-9 var ett faktum.
Minuten senare spikade Ahmad igen kistan med sitt sjätte mål för dagen (om vi inkluderar självmålet) till slutresultatet 1-10. Tvåsiffrigt alltså.

Borås GIF tycks i nuläget inte vara en förening i balans. Vid ställningen 1-6 var min uppfattning att de stod kvar med ännu mer folk och försökte endast satsa offensivt. Det öppnade såklart upp det ännu mer för oss och med en Ahmad på språng rann det iväg lite för enkelt.

Sjukt att endast två gubbar stod för alla mål i en match där vi vinner med tvåsiffrigt.

Segt att vi inte lyckas hålla nollan för Köppen, men straffen var mest bara olycklig och i övrigt hade försvaret hyfsad koll på de flesta motståndaranfallen.

Trots poängtapp för Töllsjö i helgen så har de fortfarande greppet om seriesegern och allt i egna händer. Vi skuggar där bakom även om Hedared nog har det trevligaste spelschemat kvar av oss jagande lag efter TIF-pöjka.

Extra plus ges nog idag till... gissa! Nej men utöver gissningen så bör Rosenström ha ett plus. 90 minuter på innermitt efter att ha spelat högerback i sju år. Det såg nästan ut som att han var Jacob Borgs son, och det vore ju helt sjukt om så var fallet. Jag menar, när blev han då könsmogen den gode Jacco?
Smygplus till Sharam också som fyllde på vatten i pausen!

Next up: Träningsvecka och sen Savana på fredag!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmad Al-Nis 1 6 3 0 0 9
Patrik Karlsson 1 4 2 0 0 6
Kjartan Årdal 1 0 1 0 0 1
Olle Hedlund 1 0 1 0 0 1
Erik Johansson 1 0 0 0 0 0
Frank Francis O´Reilly 1 0 0 0 0 0
Henrik Draxl 1 0 0 0 0 0
Henrik Järåsen 1 0 0 0 0 0
Jonathan Prytz 1 0 0 0 0 0
Niklas Rosenström 1 0 0 0 0 0
Robin Johansson 1 0 0 0 0 0
Sebastian Sundberg 1 0 0 0 0 0
Simeon Linnéusson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Martin Friskopp-Lövebrant 1 0 2 0 1 0 0 2
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 24 maj 2019, 19:00 SK Mjörn - Borås GIF 5 - 2