Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Mjörn Seniorer

Följ

Seniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Träningsmatcher 2019

Match

Tollered

2 - 4
10 mars 2019
12:00

Sk Mjörn A

Referat

Referat: Tollered - SK Mjörn

Årets andra träningsmatch spelades idag klockan 12 på Flodas rejält slitna konstgräs. För motståndet stod Tollered som gav oss en tuff match ifjol där en svängig historia slutade 3-3 efter rejält gruff i slutskedet med dubbla röda kort som följd.
Dagens match slutade inte med lika heta känslor även om Kula lyckades bli upprörd över några domslut i alla fall.

Startelvan:
Köppen
Erik J - Simon A - Järis - Jimmie
Roos den yngre - Archie - Björn Brogren - Ruuska
Gunnevik - Gabbe
Ersättare: Jarl, #EB13, Frank the tank, Kjartan, Adrian Broiler Günther och chefläk Svensson Örning.

Endast tre spelare från förra veckas startelva startade söndagens match på Flodas sönderslitna konstgräs. Det kanske märktes i inledningen där det tog tid att hitta positioner och komma rätt initialt.
Första halvlek var en knasig historia där vi hade en del heta lägen som ofta uppstod efter längre bollar där vi kom i djupled. Vi hade inför matchen pratat om att försöka hitta vårt anfallsspel förutsatt att motståndaren inte pressade ihjäl oss. Oklart om de alltid pressade ihjäl oss men vi uppträdde något stressat och fick inte till det av hårtorken i paus att döma.

Ruuska hade i alla fall ett fint skott som pangade i ribban och Gabbe hade en boll i mål men denna vinkades av för offside, helt riktigt.

Våra motståndare var duktiga framåt och hade ett varierat anfallsspel. Vid 1-0 fick två spelare stå omarkerade i höjd med straffområdeslinjen och den ena kunde enkelt placera in ledningen efter ett bakåtpass från forward.
Vid 2-0 gick undertecknad bort sig och försökte reparera med diverse fula knep. Det lyckades emellertid inte utan Tolleredspelaren rann igenom på högerkanten och slog ett inlägg till EN anstormande medspelare som fick bollen rakt i skallen och in i mål. 2-0 i baken alltså. Tränartrojkan var inte helt nöjd med försvarspelet i denna sekvens, av förklarliga skäl. Undertecknad drog även på sig en varning i samma sekvens.

Paus.
Kula tog ton och beordrade skärpning på alla håll och kanter.

Andra halvlek inleddes bättre och efter några minuter hade Andreas Roos vaknat till liv och satte full fart mot motståndarmålet. Försvararna hängde inte med utan fick istället kapa det långsmala nyförvärvet inne i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Gabbe stegade fram. Årets första straff var inte den vackraste men skit i det. ”Alla straffar som går i mål är bra straffar” sa skytten nöjt. 2-1!
Vi fortsatte att hålla i taktpinnen även om Tollered absolut var farliga när de stack upp. Efter en omställning (ännu ett bolltapp?) kom en Tolleredsspelare anstormande mot undertecknad och petade i sidled. En klockren kapning och ett andra gult kort gav årets första röda. Tack och hej! Det var inte så mycket att säga om.
Eloge till Tollered som tyckte att vi kunde släppa in en elfte spelare direkt eftersom det var träningsmatch.

I och med undertecknads uttåg tog vi ett allvarligt grepp om matchen. 2-2 kom på ytterligare en straff. Denna gång satt straffen dyngsäkert i nät, återigen av den säkre exekutorn Gabbe.

2-3 gjordes av Ruuska när det var ungefär tio minuter kvar av matchen. Ödmjukt beskrev han det såhär: ”jag ville slå ett inlägg men jag hade slalompjäxor på fossingarna så det blev en slicead tåpaj som seglade in bakom målvakten”. Från sidan såg det ut som ett inläggsförsök från högerkanten. Stämningen i samband med målet var mäktig denna soliga söndag i mars. Vi hade alltså vänt 2-0 till 2-3. Bra gjort ändå!
Slutresultatet spikades till 2-4. Sista målet var en soloraid av Roos där avslutet var behållningen eftersom den satt gött i taket bakom en chanslös målvakt.

Känslan efteråt var väl att vi inte gjorde någon kanonmatch men att ändå vinna med 4-2 får väl anses vara starkt. Tveksamt om resultatet faktiskt speglade matchen totalt. Tollered hade första halvan och vi hade andra.

Dagens plus går till betongförsvaret som var prickfria efter utvisningen i andra halvlek (Erik, Kjartan, Frank, Jimmie). Jarl har fått upp ångan rejält och ser het ut, vann många dueller i andra halvlek. Gabbe målade och var driftig matchen igenom tillsammans med Roos.

Plus också till musikansvarig i Tollered som matade dänga efter dänga i omklädningsrummet innan uppvärmningen. Arvingarnas mellodänga ”I do” är ju inte så lite seg att ha i huvet en hel match.

Håll höjd!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Gabriel Skarrie 1 2 0 0 0 0
Andreas Ruuska 1 1 0 0 0 0
Erik Johansson 1 0 1 0 0 0
Ernest Begicevic 1 0 1 0 0 0
Adrian Bergström 1 0 0 0 0 0
Archie Dahlbäck 1 0 0 0 0 0
Björn Brogren 1 0 0 0 0 0
Frank Francis O´Reilly 1 0 0 0 0 0
Henrik Järåsen 1 0 0 2 1 0
Jimmie Bäckman Sillanpää 1 0 0 0 0 0
Karl Gunnevik 1 0 0 0 0 0
Pontus Jarl 1 0 0 0 0 0
Simon Alfredsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Martin Friskopp 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng