Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Mjörn Seniorer

Följ

Seniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Träningsmatcher 2019

Match

Sk Mjörn A

4 - 1
Gerdskavallen - Alingsås
2 mars 2019
14:15

Stora Mellby SK

Referat

Referat: SK Mjörn A - Stora Mellby SK

5 grader i luften enligt termometern, kändes som minus 10 i snålblåsten på Gerdskavallen denna härliga lördag i mars.
SK Mjörn, som traditionsenligt inledde träningsmatchandet med ett möte mot Stora Mellby, hade bytt ut ungefär 75 % av fjolårets sista startelva till dagens drabbning.
Undertecknad anlände sent pga motvinden och missade därför första kvarten. Startelvan såg ev ut såhär:
Mv: Köppen
Backar: Erik Johansson (ny), Kjartan, Frank the tank, Simeon Linneusson (ny)
Mf: Abraham (ny), Olle, Sebbe Sundberg (ny), Pontus Jarl
Kedjan (magiskt ord): Gabbe, Ahmad
Ersättare: Erik Körner, Jerry Kahlin, Thore Alströmer, Jonathan Prytz (samtliga nya) samt Viktor Svensson Örning.

Det tränade lokala fotbollsögat känner säkert igen de flesta ändå. Om inte, ring mig så ska jag ge er en utförlig presentation.

Första kvarten suger vi tydligen stenhårt. Stora Mellby är taggade som satan och vinner varenda duell, de skjuter hejvilt och skotten viner förbi stolparna i anfall efter anfall, dock utan att resultera. Efter denna kvart klev jag in på den vackra arenan med mammas nya kille och alla skärpte sig på studs. Vi började vinna närkamper och hittade lite ytor efter kanterna.
1-0, tillika årets första mål, kom efter att Erik Johansson vaggat sig framåt i banan på sin högerkant. Väl inne i straffområdet skyfflade han iväg två dåliga skott och ett bra. Det sista gick in. Kul!
2-0 kom strax därpå när Frank slet fram bollen till Ahmad som tog sju lätta steg framåt och spelade bollen i sidled till Gabbe som med en Skogaholmslimpa till högerfot gräddade in bollen i det öppna målet. Kul att se ett hyfsat fint och välspelat mål så tidigt på säsongen!

Stora Mellby spelar ett passningsorienterat spel och har en del fina kombinationer men kommer inte riktigt till de där högoktaniga chanserna.

Paus.

Några byten görs i halvtid, bland annat byter Kjartan ut sig själv och låter Thore få en halvlek i den grönvita tröjan. Vi minns med glädje dagens mest klockrena nickduell i offensivt straffområde där ”Thore Adams” kommer högst och knoppar den mot bortre, Mellbymålisen (som för övrigt gjorde en mycket fin insats med flera räddade frilägen) slängde sig i tid och lyckades styra undan avslutet.
In kom också Erik Körner och Jonathan Prytz (född -03, vafan hände med åren liksom? Anders Svensson hade ju snurrat bort hela Senegal och smaskat en umbro/lottohöger i stolpen ett år innan Prytz föddes).

En stund in i andra halvan går vi ner oss litegrann. Sundberg tar då ton och vrålar på klassiskt manér att ”nu får vi förfan ta å skärpa oss!”.
Jaja, Olle lyssnar som vanligt och vinner boll som en gud på mitten. En Mellbyspelare åker snålskjuts med Olle några meter sedan passar Olle bollen vidare till Gabbe som hittar Ahmad i djupet. Den gode Ahmad smyger runt lite till vänster utanför straffområdet, viker inåt och smaskar in bollen lågt vid den bortre stolproten. Wow, klassespark!

3-1 kommer strax därpå efter att en motståndarspelare visat kyla och blick när han skickar ett långskott från 48 meter i det något övergivna målet. Köppen skyllde ödmjukt på att han hade avvärjt en massa skit innan och ville vara på alerten om utespelarna skulle göra bort sig igen. Han e go, Köppen.

4-1 görs av Jonathan Prytz efter ytterligare ett vackert förarbete av Ahmad på vänsterkanten. TV-spelsmålgest också från ynglingen som kanske blir något av en publikfavorit!


Seger med 4-1 alltså och spelet var stundvis riktigt bra även om det fanns några svackor här och där. Det nykomponerade anfallsparet såg intressant ut och de hittade varandra genom flera fyndiga kombinationer matchen igenom. Sebbe Sundberg är inte bara grinig utan också klok och vårdar boll på ett sätt som vi tidigare inte varit vana vid. Olle är en fortsatt sinnessjukt härlig lagspelare och stämplade ut med en mil mer löpmeter än närmaste lagkamrat. Backlinjen kändes stabil större delen av matchen (missade första kvarten;)). Pontus Jarl var tillbaka och det med besked, maxlöpningen mot långlinjen i andra halvlek sitter fortfarande och smeker mitt synfält och kommer nog bidra till en trevlig dröm inatt.

Säger så, hej!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmad Alnis 1 1 2 0 0 3
Gabriel Skarrie 1 1 1 0 0 2
Erik Johansson 1 1 0 0 0 1
Jonathan Prytz 1 1 0 0 0 1
Abraham Katana 1 0 0 0 0 0
Erik Körner 1 0 0 0 0 0
Frank Francis O´Reilly 1 0 0 0 0 0
Jerry Kahlin 1 0 0 0 0 0
Olle Hedlund 1 0 0 0 0 0
Pontus Jarl 1 0 0 0 0 0
Sebastian Sundberg 1 0 0 1 0 0
Simeon Linneusson 1 0 0 0 0 0
Thore Alströmer 1 0 0 0 0 0
Viktor Svensson Örning 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Martin Friskopp 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng