Skälby IBK HJ P05 röd

Referat: Västerås IBS Ungdom HJ17 Elit - Skälby IBK HJ P0...

15killar representerade Skälby P05-Röd i vår premiär i HJ17 Elit.
Killarna var rejält taggade och i omklädningsrummet kändes en blandning av starka viljor och en ton av nervositet.
Första perioden startar och shit vilken fin innebanndy killarna levererar, skapar massor med bra målchanser. Vi lyckas träffa rammen, målvakten och när vi äntligen får in bollen står klockan på 20:00 och perioden är slut... målet döms bort då det landade i nätet en halv sekund för sent... orätvisst slutar period 1 med 2-0 till VIB.

Andra perioden startar och efter 02:02 kommer äntligen det första målet, fint framspelad av Teo blir Ekan den första att göra mål i HJ17. Vi fortsätter spela bra, skapar chanser men tappar lite argresivitet i försvarsspelet och VIB kliver ifrån till 4-1. Trots att matchen är spelmässigt fortfarande jämn så blir vissa spelare tjuriga, det smittas tyvärr av sig på bänken och man ser ett klart tapp på den energi och fokus som tidigare infunnits. Vi börjar släppa in "enklare mål" bakåt och kliver av 2a perioden med 6-2.

Tredje perioden startar och vi vill försöka studsa tillbaka i matchen genom att pressa hårdare, vi lyckas göra 3e målet efter 3 minuter och det finns ett litet halmstrå att kämpa oss ikapp, eller åtminstone göra en stark period. Tyvärr drar vi istället på oss två 2 utvissningar, vissa ben blir lite trötta och den positiva energin som krävs avtar med att VIB fortsätter att ha väldigt bra utdelning.

Summerat så är vi ledare väldigt stolta över killarnas kämpainsatts i premiären. En VIB-förälder sa "Resultatet avspeglar verkligen inte matchen" och vi kan bara hålla med. Resultatet avspeglar snarare att det äldre lag vi möter har 9 spelare som har spelat på denna och högre nivåer tidigare och har mer rutin än oss. Att vi mot ett sånt motstånd hänger med bra halva matchen är urstarkt. Nu gäller det för oss i och runt laget att peppa varandra och inse att resultatet inte är det primära, utan att behålla gnistan, skärpan och viljan över 3 perioder. Det kommer ge oss den där erfarenheten och rutinen som krävs för att ge laget lika stora framgångar som Juniorlag som de fantastiska år vi haft som pojklag.

Vill man spela match imorgon lördag och saknar kallelse så skicka ett sms eller msg till Stefan så pusslar vi ihop det så lång vi kan.