Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Säters IF FK

Följ

Säters IF FK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Säters IF FK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Säters IF FK
Adress Box 3
Postadress 78330 Säter
E-post admin@satersiffk.se
Orgnr 882601-6332
A/U-lag Herrar

Om Säters IF FK

Under året som har passerat (2016) har Säters IF Fotboll haft tre stycken seniorlag, herrar A/U samt damer. Ungdomssektionen bestod av totalt tio barn/ungdomslag igång under säsongen. Lagen var P99-00-01, F01-02, F03-04, F05-08, P02-03, P04-06, P07-08, P09, F09 samt P10.

Totalt så innefattade barn och ungdomssidan 228 aktiva spelare under den gångna säsongen. Seniorsidan hade uppemot 60 aktiva spelare vilket ger klubben totalt cirka 288 aktiva spelare.

Herrlaget var nykomlingar i division fyra, en serie man lyckades vinna vilket säkrade avancemang upp till division tre vilket innebär spela på regional nivå för första gången sedan 1999. Tränare var Tage Pettersen som hade hjälp av assisterande tränare Patrik Högberg. Även herrarnas U-lag spelade i division sex där man slutade på en stabil femteplats.

Damlaget spelade i division tre och slutade på en åttonde plats för andra året irad. Laget tränades av Tony Josefsson som hade uppbackning av flera personer på sin sida.

Vi har fortsatt försökt utveckla ungdomssidan. Laget PF09 delades upp till två lag och ett nytt yngre P10 bildades. Vi lyckades även starta upp ett äldre pojklag i åldrarna P99-00-01 som tränades av Claes Borg.

Vårt mål är att kunna erbjuda barn och ungdomar i samtliga åldrar möjligheten att spela fotboll. Utbildning av ledare är något vi har fortsatt med och vi har som målsättningen att alla föreningens ungdomsledare ska gå på årlig utbildning hos förbundet.

Även i år har kubben arrangerat Landslagets fotbollsskola med Andreas Helmersson som rektor. I år var det 135 deltagande barn att jämföra med 122 st år 2015, 109 st år 2014 samt 92 st år 2013. Således fortsätter den glädjande utvecklingen vilket även genomsyrar hela ungdomssektionen som på nytt har börjat att öka.

Vi har dessutom fortsatt samarbetet med högstadiet där elever har erbjudits att gå fotbollsprofil integrerat i sin vanliga skolgång. Uppemot 25 ungdomar har under säsongen genomfört träningspass en gång i veckan under ledaren Andy Wei-Lun Lei.

Klubben har även fortsatt sin satsning på ensamkommande ungdomar från boendet Älvan under ledning av Per-Inge Nyberg med flera. Träningar har hållit under större delen av året för dessa ungdomar och vi körde säsongen ut med en mycket positiv känsla från deltagare och tränare. Totalt så var det över 30 killar från Älvan som deltog.

Vi har under detta år haft nio ungdomsdomare och fyra distriktsdomare som är verksamma i vår domargemenskap inom klubben. Konceptet med rekrytering/introduktion av ungdomsdomare i klubben är unikt. Domarna får extra stöd och mentorskap och vi genomför speciella domarträningar där alla domare i klubben är med.

Glenn Nyberg har genomfört några öppna domarträningar på Säters IP med stor uppslutning. Arbetssättet har pågått de senaste 15 åren och vi har ännu ingen domarbrist i Säter utan vi utbildar och försörjer övriga delar av Dalarna med domare. Glädjande är att vårt koncept nu utvidgas genom att Dalarnas fotbolldomarklubb under året påbörjat ett likadant arbete med mentorskap ut mot ungdomsdomare med stöd utav DFF.

Alla våra domare var med på en mycket uppskattad och lärorik utvecklingsresa till Friends Arena i april månad där vi fick träffa domarteamet före den Allsvenska matchen AIK-Elfsborg. På programmet ingick även information av en SvFF-Riksinstruktör på domarsidan samt en guidad tur på arenan. Resan finansierades med beviljade pengar från Idrottslyftet samt att alla domare ställer upp och har ett antal uppdrag på bingon.

Under säsongen blev äntligen projektet med en konstgräsplan klart på Säters IP. Efter ett gediget arbete under flera år av Bernt Lindstenz så kunde planen invigas under pompa och står den 17 juni 2016 när herrarna besegrade Husby AIK med 5-0. Anläggningen har använts flitigt även under vintern, trots vissa problem med kyla och snö som föreningen ska göra sig bättre förberedda på.

Säter 2017.03.08
Styrelsen Säters IF FK