Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Säters IF FK

Följ

Säters IF FK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Säters IF FK
Adress Idrottsvägen 5
Postadress 78334 Säter
E-post admin@satersiffk.se
Orgnr 882601-6332
A- lag Herrar

Om Säters IF FK

Säters IF FK bedriver fotbollsverksamhet för både flickor och pojkar, barn, ungdomar och vuxna. Vi har lite över 300 medlemmar. Målet verksamheten är i första hand att skapa en rolig och meningsfull sysselsättning för alla fotbollsintresserade barn och ungdomar. Med detta mål grundar vi också försörjningen av spelare från egna led till våra seniorlag. Under spelarens aktiva tid i Säters IF FK, från fotbollsskola till spel i A-lag, ska spelare få stöd av utbildade tränare och ledare som arbetar enligt spelarutbildningsplanen. I de yngre åldrarna ska alla kunna delta och framför allt ha kul! Lek går före poängjakt. När ungdomarna blir äldre ska det finnas bra förutsättningar för dem som vill satsa och spela seniorfotboll i Säters IF FK. I föreningen får spelare lära sig att det är lika viktigt med ett gott uppträdande utanför som på planen. Vi bryr oss och visar hänsyn. Studier tillsammans med fysisk aktivitet är en framgångsfaktor så skolarbetet får inte blir lidande för våra ungdomar. Kriminalitet och droger ska undvikas. Största delen av verksamheten bedrivs på Säters IP och en del på Skönviks IP. 2019 blev dessa anläggningar rökfria. Vi arbetar för jämställdhet och alla ska kunna spela fotboll på lika villkor. Vi begär utdrag ur belastningsregistret av alla våra tränare, ledare, domare och vaktmästare.
Divisionsspel och spelformer
Enligt Dalarnas fotbollsförbund regler deltar alla ungdomslag i divisionsspel. Målsättningen är att den enskilda spelaren ska få spela på den nivå som hen befinner sig i sin utveckling. Detta innebär att en spelare kan spela i en eller flera divisioner under samma säsong. Spelare tillhör dock alltid en träningsgrupp.
Spel 3 mot 3 Målet med spelformen är att matcher och träningar ska vara glädjefyllda tillfällen utan avancerat spelsystem. Gärna med nät runt planen.
Spel 5 mot 5 Målet är glädjefyllda tillfällen med många fotbollsaktioner och enkla försvar- och anfallsspel.
Spel 7 mot 7 I de lägre åldrarna är det viktigt att alla känner att de är lika mycket värda- vem som helst kan utvecklas till en bra spelare som senior. Därför spelar alla i lika mycket.
Spel 9 mot 9 Kollektivt spel med fler spelare.
Spel 11 mot 11 Kollektiv spel med hela laget. Matchning kan tillämpas från div 3. Vilja, Kunskap och intresse ska avgöra vem som spelar.
Ekonomi
Verksamheten finansernas genom ideella insatser, medlems- och träningsavgifter, försäljningsinsatser, entré- och kioskverksamhet, sponsring, reklam och ekonomiska bidrag.