Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sandareds IF P12

Följ

P12

Följ oss för uppdateringar
Följ

Incident på STC

Maria Mencevski Tränare
11 kommentarer
  • 2 mar Sofia Olofsson

    Så otroligt tråkigt att höra detta! Får vi chansen att fortsätta med grabbarna där ett tag så tycker jag att vi bör ha ngn förälder närvarande där! Jag kan finnas där utanför omklädningsrummet nu på måndag om så önskas!

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Maria Mencevski

    Tack för att du kommenterar Fia! De sköter sig bra på själva träningen, så den kommer de få fortsätta med. Johanna och vi tränare vill gärna att killarna ska få jobba lite med relationen till henne, utan att vi andra tränare eller föräldrar är där. Det blir en fråga om att kunna hantera en relation till en annan vuxen som de kan lära sig av. I stället för att vi är där och ”har koll på dem”. Det ska inte spela någon roll vilken vuxen som sätter upp regler. Så tack för ditt erbjudande men vi tänker att killarna kan lära sig att ta ansvar framåt. Sen vill vi betona att det är okej att göra fel, göra om och göra rätt. Livet innebär att göra misstag. Nu har de fått feedback och vet hur deras agerande påverkade andra. Kanske kommer de själva lyfta frågan med Johanna, då är inte dörren helt stängd till en förändring i frågan om ett par veckor. Vi ger dem alltså möjligheten att ta ansvar själva.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Liselott Bergqvist

    Det är bra att ni snackar med dem och att det blir en konsekvens. Vi har pratat lite hemma här nu kring vad som hände.

    Men kanske också bra om de kan få chansen längre fram att visa att de tagit till sig det ni sagt.

    Vår lag har också haft lite olika svårigheter. En åtgärd för dem var att olika förälder var med vid varje tillfälle tills det flöt på bra igen på deras träning.

    Om/när de får en ny chans kan Mats komma och vara med i omklädningsrummet vid första tillfället iallafall.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Maria Mencevski

    Då gör vi såhär: Fortfarande ingen dusch och bastu nästa vecka. Killarna får snacka med Johanna då och komma fram till hur det blir veckan därpå. En lösning skulle kunna vara att en förälder är med då.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Liselott Bergqvist

    Låter som en bra plan Maria!👍

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Gustav Olsson

    Generellt är jag emot kollektiva bestraffningar.
    Om 13 av 15 sköter sig så är det väl bättre att de 2 som misssköter sig blir avstängda och inte alla.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Gustav Olsson

    Jag tycker att det är ett genomgående problem, en liten klick killar som inte alltid sköter sig, det leder ofta till gruppdiskussioner utan att någon tar tag i de som inte sköter sig. De killarna som aldrig misssköter sig för lägga mycket träningstid på diskussioner som de inte har med att göra.

    Jag skulle önska hårdare tag, ett tydligt regelverk, en värdegrund som killarna gemensamt kommer överrens om. De som sen bryter mot de gemensamt uppsatta reglerna blir avstängda kommande träning,

    Först då kan vi komma till rätta med det dåliga språket och dåliga attityder, det börjar bli dags för konsekvenser tycker jag.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Maria Mencevski

    Yes, precis som vi skriver i texten är kollektiv bestraffning inte önskvärt. Men genom en längre dialog mellan oss tränare häromkvällen, landade vi att alternativet är sämre. Eftersom ingen av oss var med och såg vad som hände, riskerar det att bli fel om några få spelare får konsekvenser. I vissa lägen kan man inte välja det bästa alternativet, utan bara det minst dåliga.

    Vi är glada att ni föräldrar har en förståelse att det är mer komplext än man kan tro att leda ett lag på ideell basis och att hantera alla situationer som uppstår. Som är långt många fler än vad varje enskild förälder eller spelare känner till. Vi har arbeten och liv precis som ni andra. Och vi uppskattar att ni föräldrar känner en tillit till att vi gör vårt allra bästa för att vara kloka ledare för era barn. Att vara en del av grupper är något vi alla kommer ägna oss åt hela livet. Och det är inte enkelt ens när man är vuxen, så låt oss vara vänliga och ha tålamod med varandra - både barn och vuxna.

    Rapportera

    Rapportera

  • 2 mar Gustav Olsson

    Jag känner en oerhörd tacksamhet för all tid och allt engagemang som läggs ner från er tränare. Jag är vänlig och har tålamod även om jag anser att beslutet är fel :)

    Rapportera

    Rapportera

  • 3 mar Mats Bergqvist

    Jag kan vara med dom i omklädningsrummet efter och hålla lite koll på dom när det blir dax igen så skall det nog bli bra.

    Rapportera

    Rapportera

  • 3 mar Maria Mencevski

    Tack Mats, då avvaktar vi och ser om det blir aktuellt och har med oss att du kan vara med i så fall

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in