16:00

IBK Luleå

Referat: Pajala IF - IBK Luleå

Bättre sent än aldrig! Undrar just om jag kommer ihåg allt....

En risig första period av oss. Vi är nära att ta ledningen efter drygt fyra minuter när Viola har en boll i stolpens insida då vi spelar pp. Istället kommer ledningsmålet 9.05 in i matchen då Jani hittar Emma framför kassen och Emma styr in bollen lågt i bortre hörnet. Efter vårt ledningsmål spelar vi inte särskillt bra. Det är stillastående och vi är inte etta på många bollar i anfallszon. 16.11 kommer kvitteringen då vi stirrar boll och glömmer markera i slottet. Strax före periodpauskommer kommer åxå 1-2. Ännu ett tveksamt försvarsjobb av oss.

I andra är det en helt annan matchbild. Vi visar mer vilja och skapar många fina chanser framåt. Det dröjer dock nästan halva perioden innan vi får utdelning då Henta smackar in ett slagskott från halva plan. En riktig pärla rätt upp i nättaket. Vi får chansen i pp minuten senare och denna gång får vi utdelning. Några snabba pass avslutas av ett direktskott av Evvis och vi har vänt på steken. Innan perioden är slut klarar vi rätt enkelt av ett boxplay och spelar ett till pp utan utdelning.

Säsongens sista period är inte mer än 1.59 gammal innan det rasslar bakom Ibks målvakt. Först tror vi att Henta blivit tvåmålsskytt, men det visar sig senare att Hanna styrt in Henriikkas skott och gjort sitt första a-lagsmål. Tyvärr släpper vi mycket onödigt in 4-3 några minuter senare då vi först tjorvar i ett byte och sedan låter bortalaget skjuta tre skott från nära håll vilket såklart resulterar i mål. Nåväl, vi visar att vi är numret större än våra motståndare och gör tre mål till framåt och håller tätt bakåt. Först sätter Tova påpassligt 5-3 (5.32) på Evvis ribbskott. Sedan gör Jani 6-3 (11.01) på sin egen retur och 7-3 (16.30) efter fin spelvändning och klapp-klappspel med Viola. När säsongens sista slutsignal ljuder står vi som segrare för sjunde gången på hemmaplan.

Från andra perioden och framåt har vi koll på händelserna. Vi visar att vi utvecklats mycket denna säsong och håller bollen inom laget på ett fint sätt. Kanske att vi slänger i väg aningen många långbollar, men det är sånt man köper då vi vinner med kassaskåpssäkra 7-3 mot ett IBK Luleå som vi hade stora problem med i bortamötet. Samtliga gör en bra match och förtjänar beröm. Men extra plus går till Jani som var planens bästa och låg bakom 4 av våra baljor.