4 mars 2012
18:30

IBK Boden (b)

Referat: Pajala IF - IBK Boden (b)

Vi har, precis som vid dubbelmatcherna på bortaplan, väldigt svårt att ladda om efter första matchen. Det är dålig fokus i första perioden och rörelsen utan boll är nästan obefintlig. Vi skapar trots det några farliga chanser och har bl a en stenhård i masken och en i ribban. Men periodens enda mål gör gästerna efter 12.15. Det står sig till paus och vi lämnar planen till första vilan med tunga steg. I paus förklara jag att jag, trots tjejernas fantastiska kämpainsats tidigare under dagen, väntar mig lite mer av dem.

Det blir åxå bättre i andra perioden. Vi springer mer och kämpar hårdare. Men det syns att våra ben är väldigt trötta och kopplingen hjärna-klubba fungerar inte riktigt. Utvilade, unga, hungriga bortaspelare ger allt i varje situation. När de sedan kryddat laget med en a-lags femma klarar vi tillslut inte av att stå emot. I mitten av perioden kommer 2-0 och 3-0 med ganska kort mellanrum. Nu är uppförsbacken tung. Men lite hopp tänds när Viola får bollen till skänks och inte gör ngt misstag fram till 1-3. Vi är vid ett par tillfällen nära ett mål till men resultatet är detsamma när det tutar för paus nr två.

Inför tredje påminner Keijo oss om att det var exakt samma siffror inför tredje perioden i bortamötet och att vi då lyckades vända till seger. Vi ligger åxå på för en reducering i inledningen. Vi får ett tidigt pp och spelar bra men vi har antingen för tama avslut eller så skjuter vi utanför. 5.32 bryter Boden ett av våra anfall. Det ser ut som att vi kan hinna först på bollen, men efter lite tveksamheter hinner en bortaspelare först och sätter mycket onödigt 1-4. Vi fortsätter trumma på. Men det är, precis som tidigare, rätt dåliga avslut. 12.21 prickar vi äntligen målet med ett bra avslut då Evvis hittar bortre gaveln med ett dragskott. Nästan 8 min kvar och två mål upp är ingen omöjlighet. Men klockan tickar på och när Sanna åker på en tvåa för felaktigt avstånd tid 14.20 försvinner ytterligare två minuter. Efter utvisningen pressar vi på och med en och tjugo kvar tar vi ut Elin. Vi lyckas åxå trycka in ett 3-4 mål då Lina, lite turligt, prickar in ett långskott. Tyvärr är det endast 16 sekunder kvar på klockan och inga fler farligheter hinns med. Matchen slutar 3-4 och en blytung söndag är till ända.

Ja, jag vet inte riktigt. Ingen bra match av oss. Elin stabil och kan inte göra mycket åt målen. Tova och Barsken gör riktigt bra insatser och fortsätter de såhär ser de ljust ut inför framtiden. De som ville mest i övrigt var Evvis, Lina, Sanna och Mikkis.