Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖIS Handboll

Följ

ÖIS Handboll

Följ oss för uppdateringar
Följ
ÖIS Handboll
Välj lag

Kontaktinformation

Namn ÖIS Handboll
E-post kontakt@orgrytehandboll.se
Orgnr 802503-0407
Swish 123 608 52 03
Kontonr 5135-1401

Om ÖIS Handboll

Tanken om en handbollsförening för ÖIS:are föddes på bussen till en bortamatch, den fick fart på en bensinmack någonstans mellan Sölvesborg och Göteborg och den realiserades i närheten av Balders Hages lokal i april.

Säsongen 16-17 hade ÖHS ett A-lag för herrar som startade i division sex västra. Laget gick i princip obesegrade genom säsongen och vann serien överlägset och har sen dess gått uppåt i seriesystemet och ska fortsätta göra så!
Inför säsongen 17-18 startades också ett damlag som spelar i division fem, även där finns mål om att fortsätta framåt.

Föreningen arbetar efter ledorden ”En sund själ i en sund kropp” och det är med utgångspunkt i detta vi valt att låta våra lagkaptener bära den regnbågsfärgade armbindeln och det är även därför vi bär bilden av Dawit Isaak på våra tröjor. I våra stadgar står att "Föreningens huvudsyfte är att att bedriva idrottsverksamhet i syfte att utveckla handbollsspelare samt ge förutsättningar för en levande supporterkultur kring representationslagets matcher.”
Föreningen har som mål att starta ungdomsverksamhet och få föreningen att växa i rödblå anda.

Framåt sällskapet!


Dawit Isaak
Givetvis sympatiserar vi med vår rödblå vän Dawit Isaak som sedan 2001 sitter fängslad utan rättegång av regimen i Eritrea. Dawit är den ende svensk som av Amnesty International utsetts till samvetsfånge.
Att vara samvetsfånge innebär att man sitter fängslad på grund av sina åsikter, sin hudfärg, etnicitet, språk, sexuell läggning eller tro. Detta trots att man inte brukat eller förespråkat våld.

ÖIS Handboll kommer spela med symbolen för ”Free Dawit” på tröjorna för att uppmärksamma fallet och se till att vi aldrig glömmer kampen för vår rödblåa vän. Läs mer om Dawit på freedawit.com