17:00

Långemåla IF (9-m)

Referat: Målilla GOIF (9-m) - Långemåla IF (9-m)

Viktig rebounce

En skön 3-poängare och en viktig rebounce från förra matchens debacle emot Fårbo.

Förlust med 8-0 vändes till vinst med 4-2.

Från början var det Långemåla som rivstartade och försökte direkt att ta kommandot. Det lyckades man med. Det var kanske inte bästa spelet, men vi hade ändå en del boll och kunde komma till ganska många, och snabba avslut.
En hel del skott utifrån och bra tryck, samtidgt som vi vann boll på mitten. Vi skötte också hemåtjobbet på ett bra sätt.

Efter 35 minuter så kom till slut det så viktiga första målet. Det blev inkast långt ner på vänstra offensiva sidan. Oskar Axelsson vaäntade in laget och kastet letade sig genom en studs fram till Jocke S som fick ett bra läge för en bicykleta som via stolpen satt.
Därefter så jämnade spelet ut sig en aning och hemmalaget kunde på en snabb kontring ta sig igenom det så kompakta försvaret och enkelt rulla in kvitteringen.

1-1 i halvtid skulle sen innan andra halvlek knappt kommit igång även bli 2-1 då Målilla utnyttjade lite slarv i LIFs uppspel och ta ledningen och hade då vänt på matchen.

LIF ville annorlunda och fortsatte ändå att spela relativt bra och hitta många långa bollar på snabba anfallare.
Ytterligare ett inkast på vänster offenskiva insida. Denna gången kastade Marcus Sörman ett inkast som Jepser Luäng på ett smart sätt skarvade vidare in mot straffpunkten där Alexander Peterson fick till ett placerat och lugnt avslut och kvitterade. Åter igen vände matchen och LIF fick luft under vingarna.

LIF hade en del hörnor och det var efter en sådan som Oskar Axelsson genom att skarva (medvetet eller inte?!) snett bakåt där Jocke S (som skjutit ca 15 skott utan lycka innan) fick till ett hårt skott som via en försvare ställde målvakten lite och letade sig in till ett ledningsmål.

Ytterligare en hörna och Oskar Axelsson nickade bollen i stolpen, sånär att den gick in. Ett anfall med passning snett inåt bakåt som sånär kunde blivit mål för Långemåla.
Vi höll vårt fokus och vi fortsatte att spela genom laget och hålla våra postitioner. Rick letade sig upp över halva planen och passade en brytning till Jocke S, som på nått sätt lyckades ta sig förbi två motståndare och lägga en vänster yttersida förbi målvakten.

Stundtals ganska tjurigt spel. En avblåsning för offside i matchens sista minuter räddade LIF från att kanske släppa in en reducering.
Det blev till slut en vinst och 3 poäng.