Referat: Fågelfors IF - Långemåla IF

Femetta i premiären

Efter en lång tids väntan och massor med träning och spel på stor plan, var det äntligen dags för denna efterläntade seriepremiär.

Det var Fågelfors IF som stod för motståndet. Ett lag som vi generellt sett har svårt för att sätta klorna i. Så skulle det även visa sig bli denna gången också.

Vi började matchen väldigt trevande och osäkert. Inte för att det kanske var så mycket nerver, men mer att vi kanske inte hade haft så många matcher innan att hålla kontinuiteten i laget. Även om det varit hyfsat bra uppslutning på träningarna så är laget inte direkt inspelade med varandra än.

Fågelfors hade bra koll på läget, och de hade inte några som helst problem att ta för sig av spelet. Långemåla lyckades inte ta tag i det och första halvlek blev också därefter.
Visserligen hade vi några riktigt bra lägen att göra mål. När hemmalaget hade satt 1-0, hade vi direkt ett friläge och ett halvt friläge som vi inte lyckades förvalta. Om nån av de bollarna hade gått i nät kanske vi inte tappat riktigt så mycket.

Men 4-0 i första halvlek, skulle ändå räddas till lite genom att vi till andra halvlek ändå lyckades få ordning på lite positioner och efter det sen också få igång lite spel och struktur.

När det stod 5-0 på resultattavlan och halva laget nästan hade drabbats av kramp, så lyckades Ivar Stark att slå en långboll som den nya anfallaren i laget, Jesper Luäng, snappade upp och fick i sin premiär för laget även göra ett mål.

Nu är det nästan 2 veckor till nästa match, är vi tillbaka på banan då?