Referat: Långemåla IF - Fågelfors IF

Lossnade lite

Då var det dags för ett härligt derby emot Fågelfors IF. Det brukar vara ganska fartfyllda och spännande tillställningar.
Det blev det även denna gången.

Visserligen måste väl sägas att bortalaget kunde hålla boll och spela mycket mer medan LIF körde lite mer på långbollar. Matchen var chansmässigt till överkant till Fågelfors, som kom ganska ofta till halva avslut utan att det blev allt för farligt.
Vi kunde komma igenom några gånger på kontringar. Men det sista fanns inte i fötterna.
Men mot slutet av halvleken började vi faktiskt ta över spelet lite.

Med tanke på att vi från start hade 3 avbytare, och under början av matchen tappade en spelare på grund av skada, så kändes det ändå bra med att gästerna bara hade 1 mål i första halvlek.

I andra så hängde vi inte riktigt med i svängarna, och det märktes att vi kanske började tappa lite av energin. Det blev hela 4-0 innan vi vaknade till igen.
Så när vi väl vaknade till, ändrade sig spelade vi helt klart bättre. Vi kunde pressa, störa och trycka upp våra postitioner.
Det blev många frisparkar och hörnor.
Så på en av hönorna slog Sörman d.y. in en perfekt boll till Melvin som styrde in bollen.

Fem minuter senare fick vi en frispark på behagligt avstånd från kassen. Jocke stegade upp och drog till en rejäl pärla som fick en perfekt båge......på en motståndares ben och det ställde målvakten helt. Lite turligt, men målet räknas ju ändå.

Mitt i pressen kom dock en liten kalldusch i pressen och gästerna förvaltade en sista chans till slutresultatet 2-5.