18:15

Långemåla IF

Referat: BB 2001 - Långemåla IF

Stort steg framåt

Bortamöte mot BB 2001 brukar inte sluta roligt för LIF. Förra året åkte vi på förlust med 8-0.
Riktigt så illa blev det inte denna gången. Inte alls faktiskt.

Vi spelade en riktigt rolig och bra första halvlek. Det var två ganska jämna lag som möttes, vilket också syntes i spelet. Det böljade fram och tillbaka ganska friskt.
LIF hade några bra frilägen, BB 2001 hade en del vassa inspel från kanten.

Efter 20 minuter lurar Jonny upp försvaret på läktaren, men blir fälld och går i marken i straffområdet.
Ett sånt där läge när man tänker att "ja, nu har vi chansen att ta ledningen om vi utnyttjar straffen"
MEN, två domare ignorerar det faktum att det är en solklar straff. OCH om det inte är det, så ska dom väl varna vår spelare för filmning??
NÄ, inget händer, ingen straff. Sanslöst tråkigt när det händer. Resten av matchen fick vi en del konstiga domslut emot oss från ena sidan, så det kändes som att jobba ännu mer i uppförsbacke.

Vi chóckade hemmalaget lite och det dröjde ända till 70e minuten då anfallande BBs forward blir fälld av Boman och denna gången blåser domaren straff. Villket det ju sjäklvklart ska vara.
Det blir utjämnat och hemmalaget tar också ledningen efter ett långskott och vänder tillbaka matchen till sin fördel.

Nåja, det blev istället BB som gjorde första målet på en snygg genomskärare till forward, som slår den retfullt enkelt förbi Boman i målet.

Andra halvlek hade väl irritationen lagt sig lite och vi gör den bästa inledningen på hela året.
På frispark från Jocke från nästan halva planen, löper Sörman fri och skarvar bollen förbi målvakten. Och av bara farten kommer vi till ett 3- mot 2-läge och på kanten. Målskytten Sörman levererar bollen till Viktor Blom som drar förbi backen och skjuter in bollen hårt bakom målvakten.

Då stegar Adam Nilsson upp och slår en frispark från 30 meter. Hårt och med en fruktansvärd skruv som målvakten inte klarar av att hålla (typ) och vi har faktiskt 3-3 i en svängig match.

På ytterligare en frispark 15 meter från målet ska vi försöka ta ledningen igen. MEN, bollen går i muren, vi får en kontring emot oss och som det brukar sluta, så går bollen in i vårt mål i machens näst sista minut.
Vi var lite naiva och hade nästan hela laget uppe på frisparken, vilket straffade sig denna gången.

Tråkig förlust, men det var ändå mycket positivt som visade sig i denna matchen. Fortsätter vi på inslagen väg, kanske det kan 3 pinnar i nästa match.