Virrig seriepremiär

Det var som sagt lite virrigt, men det gäller i stort sett bara första halvlek.
Inledningsvis ska sägas att det var riktigt härligt att komma igång med seriespel efter en lång och kall försäsong.
Det har varit ganska dåligt med folk på träningarna, vilket märks, speciellt om man möter ett bra och organiserat lag som Rockneby. Jag tror faktist att det var seriesegrarna som vi mötte redan i första omgången.

LIF var inte direkt dåliga, men det var felpassarna och dribblingarna som fälde oss i första delen av matchen. Hemmalaget var rejält taggat, och man hittade fram på främst vänsterkanten, där de flesta farligheterna kom till.
Det var också våra misstag som bäddade lite för första målet.
Rockneby vann boll när vi dribblade lite för mycket och tog sig fram på vår högerkant. Därïfrån mottades ett inlägg som gick till en näst intill fristående spelare på bottre.

Även andra målet kom till på liknande sätt, och det var ett långt svepande inlägg som denna gången nickades in framför mål där vi inte hade någon markering.
Tredje målet kom av bara farten. Vi lät visserligen spelaren lite väl enkelt ta sig igenom hela mitten och frispela målskytten.
Fram tills dess hade vi nog gjort lite för mycket jobb på egen hand.
Istället för att slå inlägg försökte vi avsluta från svåra lägen, istället för att passa dribblade vi en extra gång och istället för att gå in rejält klev vi undan.

JA, höll på att glömma....domaren sket i att ta en frilägesutvisning och straff i slutet av halvleken. Sörman blev nedgjord i straffområdet av sista backen. Domaren var 5 meter i från och rörde inte en min. DET hade kunnat ändra matchens utgång.

Till andra halvlek var vi tvugna att rycka upp oss. Samtidigt kanske även hemmalaget slappnade av mer och började ta spelet lite för givet.
Långemåla var mycket bättre än sitt forna jag i första halvlek och det var stundtals bra spel från vår sida. Vi hittade genombrott och vi hittade avslut.
Även om vi var bättre, kunde vi inte rå på hemmalaget. Andra halvlek slutade 1-1, det tar vi med oss.

Det var Sörman som spräckte årets nolla i målprotokollet med ett distinkt avslut. Anfallskollegan Axel fixade passen från en lite rörig situation i straffområdet.

Nu kör vi på mot hemmapremiär nästa omgång mot IK Tuna Södra och ett härligt fotbollsår 2019.