17 mars 2019
11:45

Blackeberg Villastan

Referat: JKS Basket - Blackeberg Villastan

Detta blev en match som startade rejält efter utsatt tid då våra motståndare som var hemmalag denna dag inte hade några laddade kort så vi kunde tända upp lamporna i hallen, ej heller sänka basketkorgarna el. få upp hänglåset där elektroniken finns som kopplas upp till ljustavlan i idrottshallen.

När matchen väl kom igång så insåg vi rätt snabbt att vårt lag var betydligt bättre än våra motståndare. Vi startade med att spela helplanspress i försvar och utgå från snabba uppspel i anfall. Tidigt drog vi ifrån poängmässigt och vi lyckades dessutom hålla moståndarna borta från vår korg samt ta returerna på de få målchanser vi gav dem vilket gav oss en ledning med 16-2 efter första perioden.

Alla dagens 12 tjejer spelade lika mkt och fortsatte spela som ett lag och för varandra genom att passa den med en bättre målchans istället för att ta ett dåligt beslut själv. Det är även jättetydligt när jag tittar igenom hela matchprotokollet och ser att 9 tjejer av totalt 12 är med på mållistan. Detta glädjer mig som coach extra mkt eftersom vi som lag är det som betyder ngt, och att tjejerna visar det genom att heja extra mkt på de spelare som inte nått lika långt i sin basketutveckling så snart de gör bra saker på basketplanen är fantastiskt att få vara med om!

I halvtid så pratade vi om att minst dubbla poängen under andra halvlek och det lyckades vi med, med 1 poängs marginal :)

JKS tjejerna uppvisade ett stort baskethjärta och spelade så tufft som de kunde mot ett betydligt bättre lag, de spelar i nivå 3 under seriespelet och är efter dagens match värda en stor eloge för sitt uppförande på planen.

Nu väntar en hård träningsvecka innan vår nästa match mot Fryshuset Årsta Blå.