Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Blackeberg Basket F06 Villastan

Följ

F06 Villastan

Följ oss för uppdateringar
Följ
Blackeberg Basket
Basket
F06 Villastan
Tabell
Lag M V F P
1 Blackeberg Villastan 17 10 6 21
2 AIK Basket 2 2 0 4
3 Blackeberg Röd 2 1 1 2
4 Djursholm Indians 2 1 1 2
5 Viby Basket Gul 1 1 0 2
6 KFUM Uppsala Sävja 2 1 1 2
7 Åkersberga Basket 2 0 1 1
8 Täby Basket 2 0 2 0
9 Akropol BBK 2 0 2 0
10 FUBB MB 2 0 2 0

Match

AIK Basket

29 - 28
Tallbackaskolan - Huvudsta, Solna
17 februari 2019
10:30

Blackeberg Villastan

Referat

Referat: AIK Basket - Blackeberg Villastan

Sista ordinarie seriematchen för säsongen blev lite annorlunda än vad som var planerat. AIKs coach flyttade nämligen denna matchen redan i slutet av augusti men har sen av ngn anledning inte fått matchändringen ordnad med svenska basketförbundet så våra motståndare befann sig i Vasalundshallen medan vi var på Tallbackaskolan. Efter att AIKs tjejer transporterat sig till rätt hall så kunde matchen komma igång, dock med AIKs 2 tränare som domare.

Matchen började jämnt poängmässigt och våra tjejer kom igång bra med både försvars- och anfallsspelet. Vi rullade runt på alla 10 spelarna som var med för dagen och alla tjejerna gjorde en riktigt bra insats i första halvlek med kreativt lagspel.

I andra halvek fick vi lite udda domslut mot oss och en hel del fouls, vilket är ovanligt för laget då våra tjejer spelar både schyst och ärligt i försvar. AIKs tjejer började samtidigt spela riktigt tufft i försvar och dubblade bl.a på Smilla och Elvira som fick en betydligt hårdare och svårare väg till korgen för att göra poäng. Att vi till sist fick hela 14 fouls medan AIK endast hade 5 totalt i matchen tröttade ut vårt lag och gjorde att våra tjejer ruttnade lite på läget. Tyvärr lyckades vi endast göra 2 poäng i sista perioden, då bollen inte ville gå i trots ihärdiga försök och det gjorde att vi dessvärre åkte på en uddamålsförlust denna dag...en match som vi absolut borde ha vunnit, och det var nog det som sved mest hos tjejerna efter matchen.

En nyttig match för oss att spela trots en snöplig förlust, där vi får ta med oss att bli bättre på att knyta ihop matchen för vinst även i såna här tajta matcher och där domsluten inte riktigt känns objektiva.

Hälsningar,
Coach Patrik

Andra möten i serien

lör 20 okt 2018, 10:30 Blackeberg Villastan - AIK Basket 16 - 36