Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jakobsbergs Scoutkår Urdjuren -Äventyrare
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Jakobsbergs Scoutkår Urdjuren -Äventyrare.
Urdjuren -Äventyrare
Följ oss för uppdateringar
Med tanke på att det är alla hjärtans dag på onsdag ägnade vi kvällens möte åt att baka kärleksmums!
Här är receptet om någon scout vill baka hemma:
Länge leve kärleken!
Botten
250 g Valio Eila® laktosfritt smör
4 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 ägg
200 g Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl kakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst.
Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop.
I en separat skål – rör ihopvetemjöl, bakpulver och kakao.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Häll utsmeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott.
Grädda i cirka 25 minuter.
Glasyr
1 ½ dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35 %
½ dl kaffe
200 g mörk choklad
Frystorkade hallonbitar
Värm upp grädde och kaffe i en kastrull.
Hacka chokladen fint.
Tag bort kastrullen frånvärmen och rör i chokladen.
Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö överfrystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.
Träning | 23 sep, 18:30 |
Träning | 30 sep, 18:30 |
Träning | 7 okt, 18:30 |
Kårstämma Jakobsberg scoutkår | 8 okt, 19:00 |
Träning | 14 okt, 18:30 |
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera