30 september 2018
12:00

Hägersten SK Gul

Referat: IF Brommapojkarna 12 - Hägersten SK Gul

Svår serie, BPs duktiga lag på bortaplan och där vi minns att dem vann vårat första möte med stora siffror. Det här kunde bara sluta på ett sätt.
BP var medvetna om det, publiken likaså. Vinden ville också göra det svårt för oss och blåste på.
Men en sak många missade att det var ett HSK P08 som stod på andra sidan planen. Vi tror aldrig att någon är bättre än oss. Vi tror på att vi kan bli så bra som vi själva jobbar för. Och jobba har vi lärt oss att göra.
Så att återkomma till matchen så måste jag säga att BP är laget som i den här serien gett oss en matche med spelide. Dem var bolltrygga och tuffa. Många bra försök att lösa svåra situationer vi försatt dem i. Vi jobbade med hög press och försökte ge dem mindra tid. I början av matchen så fick dem för mycket tid och då är dem duktiga. Dem kunde vända upp och utmanade med fart. Roligt att se att dem försökte sig på bra saker. Vi däremot var kvar i bilarna första halvleken. Vi jobbade tyvärr lite för mycket en och en i både försvaret och anfallet. Blev långt lag och det utnyttjades bra av BP. Vid ett sådant tillfälle kommer deras kille förbi våran back som följer upp med att fälla BP spelaren. Dommaren har inte mycket val än att döma straff. Straffen var bra slagen och 1-0 var faktum. Vi springer inte riktigt under den perioden av matchen. Kort därefter så försöker vi lite halhjärtat vinna bollen högt upp. BP utnyttjar våran passivitet och en av deras killar kör lite slalom runt våra utsträckta ben. Han tar sig hela vägen fram till straffområdet där han är fri, han väljer dock att passa till lagkamaraten som har öppet mål. Snygg prestation av BP, mindra bra av HSK spelare. 2-0 var ett faktum och i erlighetens namn fullt rättvist.
I halvlek diskuterar vi och kommer fram till att vi inte ska låta BP spelare se ut som Messi och vi som koner. Dem ska inte få den tiden vi gav dem i första. Jobba hårdare och vara mer beslutsamma i allt vi gör. Som vanligt så gör grabbarna det vi bestämmer oss för. Ställingskrig på plan, Sebbe och Alex får tuffa smälla men vägrar att ge sig. Deras grabbar ger och tar. Vi ett tillfälle bryter Noel en boll, tar den fram och spelar fram Isaac utanför straffområdet, deras back ångrar sig nog för att han gav Isaac möjligheten för att vända. För då ringer det. Isaac avslutar bra i närmaste stolpen. 1-2.
Där får vi energi, vi går in för allt vi har och vid en sådan djupleds löpning av Oliver tvingar BP att spela till målvakten. Passen blir lös och Oliver fri, då väljer han att passa höger om sig till en fri Sebastian. Och boms så ändrade grabbarna på det väntade slutresultatet. Nu var det inte många minuter kvar. Vi fortsätter pressa och vinner en boll på mitten, får fram den till fri Oliver som gör det avgörande 3-2. BP pressar sista minuterna men vi håller undan tack vare uppofrande spel och en fantastisk målvakt.
Nu är det så att reslutat inte är allt, men att vilja vinna och utvecklas är allt enligt skribent!
Alla lagen vi mött har vi slagit med bra spel minnst en gång under året. Var stolta över era grabbar för vi ledare är det!