14 januari 2018
16:45

Referat: SBBK Eagles - Hammarby Basket

Vårsäsongen igång redan efter endast en träning efter uppehållet.
Kanske lite ringrostiga i första halvlek och var lite ivriga i försvar. Detta tillsammans med ovana bedömningar gjorde att vi fick en hel del foul i första halvlek och därmed ställde SBBK på linjen flera gånger. Anfallsmässigt hade vi lite bråttom till avslut i början och stressade i onödan. Pratade om att swinga rund och bli bekväma. Hade fin rörelse inside och på cutar. Även bra snack när vi kom i andra våg. Låg på bra mot deras guard med flera steals så vi tog ett hyfsat grepp poängmässigt när vi gick till halvtidsledning 35-23.
Q3 blev det islossning framåt och hela andra halvlek blev bättre och bättre i försvaret. Vet inte när vi gjorde 34 poäng framåt på 10 minuter. Steals frän alla händer och snabba vändningar där vi även följde med bra för eventuell retur. Även set anfall var lugnare jämfört början av matchen.
Började prata mer i försvaret och steppar upp i hjälpförsvaret som dels ger trygghet och får bort en del onödiga fouls. Vi hade denna match 16 fouls men endast 4 av dessa i andra halvlek.
Hade fina anfall där vi verkligen lät bollen göra jobbet och hittade fina fria ytor för avslut. Då både i set anfall och i transition. I sista Q gjorde vi hockeybyte efter halva tiden. Mest för att fördela tiden iom vi inte hade personliga foulbelastningar.
Vinner matchen med 85-43