Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Fröjdens FK Herrlag

Följ

Herrlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Fröjdens FK
Tabell
Lag M V O F P
1 Futsal Club Linné 20 16 1 3 49
2 Önnereds IK 20 15 2 3 47
3 Fröjdens FK 20 14 0 6 42
4 Tynnered FC 20 11 2 7 35
5 Azalea BK 20 10 2 8 32
6 Slottsskogen/Godhem IF 20 9 1 10 28
7 SK Argo 20 8 1 11 25
8 Vrångö IF 20 4 8 8 20
9 Pushers BK 20 5 3 12 18
10 Ösets BK 20 3 3 14 12
11 AIF Göteborg 20 2 3 15 9
12 ??sets BK 0 0 0 0 0

Match

Fröjdens FK

4 - 2
Heden 3 konstgräs
21 oktober 2018
14:15

Futsal Club Linné

Referat

Referat: Fröjdens FK - Futsal Club Linné

Paschim
Tenenbaum-Sävenek-Robin-Niclas
Sunken-Matsson
Albin-Filip-Magnus
Naser

Avbytare: Rickard, Calle, Hansson, Svensson, Christoffer

Efter 7 långa månader som inleddes på en frostbiten Valhalla i slutet av mars så var det dags för säsongens sista drabbning mot seriedominanten FC Linné. En säsong som inleddes med en vår som gick mycket upp och ner. Förluster mot bottenlag mixades med att slå serieledarna & dagens motståndare på Gröna Vallen en sensommarkväll i juni.

Hösten har som många vet gått osannolikt bra. Vi inledde med en tung förlust med 3-1 borta mot Argo men har sedan gått igenom hösten obesegrade, ofta med tennisresultat.

Dagens drabbning spåddes bli en avslagen historia då Linné kammat hem serien och Fröjdens spikat 3:e platsen men det hade inte nått ut till allmänheten då det vallfärdat supportrar från vidderna i Skaraborg och utkanterna av Göteborg till Heden denna råa söndag.

Matchen inleddes i ett bra tempo där båda lagen ville lira fotboll. Fröjden la sig relativt lågt i första pressen och lät Linné rulla boll relativt ostört på egen tredjedel. Mattsson, Filip & Sunken gjorde ett riktigt hästajobb på mittfältet vilket gjorde det svårt för Linné att spela sig igenom. När dom väl kom upp på offensiv planhalva så satte Ö-borna (David, Sävenek, Robin, Niclas) hårt mot hårt och vann 9 av 10 bollar.

Första målet kom gissningsvis efter en bollvinst på mittfältet vilket gjorde att Filip ”Flatlex” Andersson kunde frispela Mange till vänster framför motståndarkassen. Mange gjorde inga misstag och placerade in bollen i den bortre burgaveln, 1-0 till Fröjdens efter 15 minuter.

1:a Halvlek rullade på i ett bra tempo. Fröjdens höll positionerna och Linné tilläts inte att komma till några lägen. Närmaste de kom var efter en tilltrasslad situation i Fröjdens straffområde där det var några pinbollstudsar innan Robin”Terminator”Berndtzen rensade bort både boll och motståndare. 1-0 stod sig alltså till halvtidsvilan.

Förutom dextrosol och kexchoklad i halvtidsvilan så snackades det om att fortsätta på den inslagna vägen men att försöka spela lite enklare.

2:a halvlek började med att Linné skapade någon halvchans men det tog inte lång tid innan Fröjdens svarade genom att Flatlex ännu en gång frispelade en lirare, denna gång var det Naser som fick möjligheten. Naser gjorde även han inget misstag utan la in bollen bakom en chanslös målvakt (tror han var på den).

Kort därefter så fick Linné en frispark som förvaltades på bästa sätt. En svepande boll som styrdes på en spelare, en annan spelare, stolpen och sedan på Rickard för att sen studsa in i mål. Oflyt för oss i Fröjdens.

Man trodde att Linné skulle ta över lite efter detta då de fått känn på en kvittering men matchen fortsatte som tidigare. Det vände dock till Linnés fördel när, hör och häpna, dom fick en utvisad. Fröjdens sjönk något för lågt och motståndarna fick rulla runt lite för högt upp på plastgräset.

De lyckades dock inte skapa några heta chanser förutom ett skott i kryssribban, men det hade Rickard koll på.

Fröjdens lyckas dock kontra in det ack så viktiga 3-1 målet genom ännu en assist av Flat som gjorde att Mange blev fri på en hela offensiva planhalvan. Tiden stannade på läktaren och planen, skulle han orka hela vägen fram för att få till ett avslut?

Tillsammans med inbytte Svensson löpte de sida vid sida, nästan som två ryttare i solnedgången. Svensson skrek febrilt på en sidledspassning men Mange hade bestämt sig. Han skulle avsluta själv.

När Mange äntligen kom fram till mål så placerades den säkert in till vänster om målvakten som stod chanslös. 3-1 med mindre än 6 minuter kvar att spela. Nu kunde det väl inte hända mer?

Men det kunde det. Strax därefter får Linné en möjlighet att reducera vilket man också gör efter en crossboll ut på högerflanken där deras ytter viker in och placerar in bollen via bortre stolpen in i mål.

Nu tänkte i alla fall undertecknad, ”Helvete”, nu blir det en skakig avslutning. Men jag hade ju glömt att Fröjdens egna Luca Toni (Hansson) hade mängder av energi kvar.

Direkt vid avsparken efter målet så spelar sig Fröjdens igenom. Bollen hamnar slutligen på vänsterkanten och enligt min fusklapp så är det någon som börjar på N(?) som spelar in bollen till Hansson. Grabben vet precis vart han ska placera skottet. Målvakten står vänster och Hansson lägger skottet, retfullt men precist, till vänster. 4-2 och spiken i kistan.

Detta blev då matchens och säsongens sista händelse då domaren blåser av i samband med detta. Fröjdens bärgar sin 8:e raka seger och Linné spelar kommande säsong bland oljemiljarderna i division 5. Slutet gott, allting gott.

Dagens långburk går till Filip ”Flat” Andersson som gjorde 3 assist och ett riktigt grisjobb på mitten. Han gjorde inte pappa Colten besviken idag.

Kortburken går till Mange som hittade nätmaskorna 2 gånger.

Försvarslinjen & innermittfältet får dela på ett 6-pack folköl då de visade vad ”Inte släppa en jävel över bron” betyder.

Övrig information:

Publikrekordet denna säsong slogs med råge under dagens batalj. Uppskattningsvis så hade ca 20 personer hittat ner till Heden. Fortsätter det såhär under nästa säsong får vi börja servera kokekörv under match.

Har då aldrig sett en så grå himmel i Göteborg utan att det fallit en droppe regn.

Mor & Far var nöjda efter matchen och lovade att fortsätta pumpa in pengar i klubben under kommande säsong.

Undertecknad tackar för en rolig säsong och en fantastisk höst.

Reserverar mig för särskrivningar, felaktig information och stavfel.

Ha d gott,
Albin
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Magnus Svantesson 1 2 0 0 0 0
Naser Rahimi 1 1 0 0 0 0
Viktor Hansson 1 1 0 0 0 0
Albin Larsson 1 0 0 0 0 0
Carl Agneman 1 0 0 0 0 0
David Svensson Muweke 1 0 0 0 0 0
David Tenenbaum 1 0 0 0 0 0
Jonathan Mattsson 1 0 0 0 0 0
Jonathan Sundkvist 1 0 0 0 0 0
Niclas Hemdal 1 0 0 0 0 0
Povel Fridefors 1 0 0 0 0 0
Robin Berndtzen 1 0 0 0 0 0
Simon Sävenek 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Paschim Prasad 1 0 0 0 0 0 0 0
Rickard Paulsson 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tis 5 jun 2018, 19:45 Futsal Club Linné - Fröjdens FK 1 - 2