Avbytare:
Paschim Prasad
Abdoul Majid Salum
David Johnsson

Denna vackra och soliga vårdag/vinterdag den 18 mars påminde oss alla om varför det är så härligt och underbart att spela fotboll. Temperaturen låg på någon enstaka plusgrad, men solen som låg framme gjorde att det kändes som mycket varmare. Motståndet för dagen var Backatorps IF ett lag vi mötte för två år sedan och vann med 4-0. Backatorps förväntades bli ett tufft motstånd då de under försäsongen lyckats med att spela oavgjort mot ett division 2 lag och vinna komfortabelt mot andra lag i division 6. Matchen spelades på Backavallen och omklädningsrummet var i klass med Överåsvallen och hade storlek för ett curlinglag snarare än ett fotbollslag. Inför matchen pratade Darko om inställningen och att den måste finnas där och att det blir mycket roligare att spela om vi alla kämpar på och sätter ordentlig press över hela planen och kämpar som ett kollektiv.

Matchen blåser igång och för dagen vitklädda Fröjdens sätts direkt under en massiv press från Backatorp som ville visa att detta kommer bli en tuff match för Fröjdens. Det tog cirka fem minuter för Fröjdens att börja anpassa sig efter denna höga press, men efter det tog vi tag i taktpinnen och började skapa många farliga målchanser, men bollen ville inte in under starten av matchen. Det skulle ta 21 minuter innan första målet kom och det var försäsongens skyttekung Naser Rahimi som skulle sätta ledningsmålet. Detta gjorde han efter att ha brutit en passning från ytterback tänkt till mittback för att därefter forcera mot mål och placera in den vackert. Åtta minuter senare utökade Fröjdens ledningen och detta ännu en gång genom skyttekungen framspelad via en glidtacklingspass från dagens trequartista Viktor Hansson. 2-0-ledningen gav oss trygghet i matchen, men Hansson var inte riktigt nöjd med resultatet utan han utökade ledningen i 45:e matchminuten. Framspelad av Magnus Svantesson efter ett vunnet motlägg, och efter en tuff duell med motståndarna, lyckades han nå bollen som han retsamt långsamt rullade förbi motståndarmålvakten.

I halvlek är tugget glatt och vi pratar om att det för försäsongens bästa halvlek och fortsätter vi bara att tugga på och fortsätta springa för varandra så kommer det att gå galant. Byten görs även i halvlek då Paschim, Johnsson och Abdoul byts in mot Rickard, Naser och Hansson.

När andra halvlek startar är spelet från den första halvleken som borta och Fröjdens tillåter Backatorp att hota framåt. I den 49 matchminuten får Backatorp en (billig) frispark precis utanför straffområdet. Istället för att sätta fyrtorn i muren vilket gör det tuffare för motståndarna att smeka in bollen så tar vi de kortaste gubbarna i laget, vilket fick följden att motståndarna lyckades reducera via ett väl placerat skott i krysset. Detta gör att Fröjdens periodvis i andra halvlek sätts under press och kommer efter i situationer, vilket gör att det skapar en nerv i matchen. Fröjdens lyckas dock hålla undan motståndet och även göra hela fyra mål inom loppet av nio minuter. Fjärde målet kom från Naser i den 77 matchminuten som framspelad av Jonathan Mattsson säkert satte sitt friläge. Dagens delikatess kom i det femte målet där Viktor Bäckström i den 80 matchminuten frispelade Niklas Eklund på vänsterkanten som på inlägg hittar Viktor Hanssons panna som nickar in sitt andra mål för dagen. Två minuter senare lyckas Naser göra sitt fjärde mål när han ännu en gång frispelad av Mattsson sätter ett friläge. Sista Fröjdensmålet är ett mål som sätter Viktor Bäckström i samma historieböcker som Messi, Thierry Henry, Ryan Giggs och många andra storstjärnor. Efter att Magnus blivit neddragen precis utanför straffområdet och motståndarna stället upp mur väljer vårat fotbollsgeni att skjuta direkt istället för att begära avstånd, vilket resulterar i ett retsamt enkelt 7-2 mål för Fröjdens som också blir slutresultatet.

Nästa match spelas på Heden 2 lördagen den 24 mars klockan 11:00 mot FC Inter Linné. Det är sista träningsmatchen inför seriestarten.