Fem mål av FIK - Dock två i egen kasse, när FIK förlorade

Målen:
1-0 (2) Elvedin Kusturica, Ass. Oscar Sand
2-0 (12) Elvedin Kusturica, Ass. Oscar Sand
3-2 (75) Elvedin Kusturica, Ass. Oscar Sand

Det regnade en kopiösa mängder innan matchstart. Vilket var en aning ledsamt om det skulle komma någon publik till kvällens derbyfest på Skede Arena. Men lagom till matchstart så började det spricka upp och blev så småningom en fin kväll. Matchen kunde inte börjat på ett bättre sätt när Folkabo tar ledningen redan efter två minuter. När Hugo Lundell vinner bollen på mittfältet, samspelar med Olle Svensson och Oscar Sand. Som finner Elvedin Kusturica som drar på ett långskott som via Marcus Fogelberg så går bollen över Alexander Wester till 1-0.

Som det inte vore nog med det, så ökar Folkabo på till 2-0 efter 12 minuter. Oscar Sand får bollen på mittfältet och drar en rejäl höjdboll som Elvedin Kusturica plockar ner snyggt med högerlåret. Redan då när han får det läget så såg man länge nog att nu blir det mål. Det blev det också när Elvis enkelt placerade in bollen till höger till 2-0.

Det var ett stukat Fröjered som inte fick igång sitt spel alls. Folkabo stod högt och det var stundtals tryggt och behärskat spel av Folkabo som gör en riktigt bra första halvlek. Derby är ju som upplagt för hårt och tufft spel. Det visar sig i slutet att det levde upp till detta. Men när både domaren tappar allt fullständigt och enbart dömer åt ett håll. Så är det inte lätt att vinna matcher. Oscar Sand får en riktigt ful sula på mittplan som borde renderat i en varning som domaren släpper.

Efter ledning med 2-0 i halvlek så var det intressant att se hur matchen skulle utveckla sig. Det skulle bli rena mardrömsminuter för Folkabos del. När Alvedin Dindic drar på sig en onödig frispark. Så reducerar Fröjered till 2-1 i den 46 minuten. Man ser på filmklippet att det är solklart offside på flera spelare i Fröjered.

Som det inte vore nog med eländet så kommer kvitteringen efter 50 minuter. Återigen solklar offside som leder till ett inlägg från kanten som tyvärr Fredrik Johansson sparkar in i eget mål. Momentum för Fröjered nu som börjar komma i våg efter våg. Men ett febrilt starkt Folkabo gör det riktigt svårt för Fröjered.

Folkabo sticker upp imellanåt och har en bra chans när Elvedin Kusturica har en frispark som smiter förbi stolpen. Slutspurten av matchen så händer det mängder med incidenter. Något som inte ges någon som helst fördel för Folkabos del. Olof Hägg får en armbåge rätt på näsan som domaren missar. Oscar Sand blir helt överfallen av Walid Nazi som satsar hårt men ramlar innan, men klipper Sand otroligt fult som inte ens blev utvisad för detta. Det blev senare John Larsson i Folkabo. Vilket inget var att säga om. Men innan det så hade Elvedin Kusturica gett Folkabo ledningen med 3-2 i den 75 minuten, Återigen vinner Folkabo bollen på kanten och Oscar Sand jobbar bollen till Elvis som drar iväg ett skott som via Fogelbergs huvud och ett tafatt ingripande av Wester i kassen så rinner bollen in i mål.

Valet i kvalet stod Folkabo om man skulle gå ner och parkera bussen. Men tyvärr så vågar man inte chansa och tyvärr blir man straffad av det. När Fröjered kvitterar till 3-3 i den 83:e minuten. Återigen solklar offside som leder till ett friläge som placeras in i mål bakom Aram Navkosh Hado.

Johns utvisning minuterna senare gör det ännu tuffare för Folkabo att reda ut ett likaläge och få med sig en pinne i derbyt. När Olof Hägg inte får tag på Oscar Svahn som föser in ett inlägg som via Tobias Rydén går i ribban och skruvar sig märkligt in övermållinjen i mål till 4-3 i den 90 minuten.

Ja snacka om att marginalerna inte var på FIK:s sida. Det var inte mycket man fick med sig och borde fått med sig en vinst i detta derby. Men inte lätt att vinna matcher när man gång på gång inte får med sig något av rättskiparen i den här matchen. Rättvist kan man inte säga att Fröjered förtjänar segern. Men Folkabo bjöd upp till kamp och skall ha cred för sina insatser ikväll.