Folkabo IK

Förlust i premiären - Många frågor som behöver rättas ut

Sandhems IF - Folkabo IK 5-1 (2-1)
Mål: Karim Golestani

Premiär borta på Idrottsparken i Sandhem. En väldigt tung och blöt plan som var riktigt lerig och svårspelad på. Det skulle hållas en tyst minut för bortgångne Casper Emilsson som tragiskt gick bort i höstas. Ett fint initiativ, men tråkigt att publiken inte kunde respektera detta. Att prata och skratta under en sådan ceremoni, är rent sagt bedrövligt av hemmapubliken.

Veckan som gått har inte varit optimal för Folkabo. Då flera har insjuknat efter lägret i Varberg. Det ställde till det för ledarstaben att få till en slagkraftig trupp. John Svensson, Oliver Gerdin, Oscar Sand saknades på grund av sjukdom. William Nilenfjord och Tobias Rydén var även dom tillbaka från sjukdom, Dock klev William och Karim Golestani av i andra för dom kände av att dom inte var riktigt hundra. Även viktige mittfältaren Fredrik Ellström saknades för han var bortrest.

Defensivt inriktade blev det till en början för att känna av att laget låg i rätt positioner. Det gör man bra, och låter Sandhem föra spelet. Vi hade en plan att plocka bort deras skickliga Fredrik Andersson på mittfältet. Det funkar till en början, Men ju längre matchen lider, så gör Folkabo räknefel och låter Fredrik slå dom avgörande passningarna som vi ville få bort. Tyvärr så slinker redan första målet in efter 11 minuter bakom Roberto Kellett, då ett skott utanför straffområdet går in lågt till höger. Folkabo spelar upp sig ju mer tiden lider, och blir bjudna på kvitteringen till 1-1 efter 16 minuter. Ja bjudna ser det ut som, Men målet tillkommer att vi sätter press på deras försvar till ett misstag. Som Karim Golestani utnyttjar och kan looba in kvitteringsbollen.

Sedan blir Folkabo felaktigt bortdömda på ett 2-1 mål där Hugo Lundell nickar in snyggt Abel Yebiyos inlägg. Men domaren dömer för offside. Ett mål där så kanske matchbilden hade varit annorlunda. Men spelet böljar fram och tillbaka. Sandhem är nära flera gånger om att ta ledningen. Men Roberto Kellett gör en fin insats i kassen och håller siffrona nere. Även målramen var han vän med denna eftermiddag. När Sandhem träffade ribban efter 30 minuter spel. Men tyvärr så ger vi Sandhem en frispark på högerkanten som är helt onödigt att dra på sig. På frisparken skickades den in mot Roberto Kellett, där bollen går utanför linjen, men domaren missar detta och bollen hamnar in i kallabaliken och skickas in från nära håll till 2-1 i den 40:e minuten. Marginalerna var inte på Folkabos sida.

Andra halvlek så är känslan av att Folkabo går ner sig en aning och tappar markeringarna gång på gång. Där Sandhem gör lite som man vill och får komma fria och göra allt för enkla mål. Roberto gör flera klassräddningar som håller nere siffrorna. Men att vika ner sig så som vi gör, är inte acceptabelt. Blir allt för sönderlästa med våra långbollar mot forwards som nickas undan av Sandhems försvarsspelare som var bra i luftrummet.

Farligaste målchansen i andra halvlek för Folkabo var Elvis som trodde han spelat bort en utrusande målvakt. Men på mållinjen stod det en försvarare på mållinjen och skickade bort bollen. Sandhem gick enkelt ifrån till slutsiffrorna 5-1. Tung eftermiddag som man hade förhoppningar om att vi kunde få med oss en pinne. Men tyvärr så var vi nästan bättre ifjol i sista matchen i Oktober än vad laget presterade idag. Det är många som behöver steppa upp om det skall bli några poäng framöver.