David S
David J
Natan B

Match igen och denna gågen tog vi emot GoF i mossen. Solen lyste men det blåste en jäkla vind.

Första halvlek går i esks favör. Båda lagen vill rulla boll och hitta lediga luckor. Esk för spelet men GoF är giftiga i sina kontringar och på hörnor. Esk tar ledningen i den 20min när Lucas tar sig förbi ytterbacken och hittar in med en boll snett bakåt där David S kommer och med en välplacerad bredsida så sitter den i vänster kryss, 1-0. och man hinner knappt sätta sig innan 2-0 kommer. Samme Lucas tar sig ner på kanten och slår en fint inlägg där David J får stå helt ren och där missar han aldrig, pannan på bollen och 2-0 är ett faktum. GoF försökte men backlinjen ihopa med en stabil Jocke i mål höll tätt. 2-0 i paus.

Andra halvlek går vi över till 4-4-2 för att säkra bakåt. Tyvärr så låter vi dom komma in i matchen och i den 54min så kommer reduceringen. Nu får GoF luft under vingar samtidigt som vi börjar se ängsliga ut. GoF håller tempot upp och skapar några riktigt fina chanser men Jocke har vaknat på rätt sida idag och gör fina räddningar. Med 15min kvar så börjar dom tröttna och vi kan ta över taktpinnen och hittar luckorna. I den 83min så kommer en riktigt pärla. Ett fint lägg från höger kanten som Natan möter med en liggande cykelspark och den går in i bortre gaveln, 3-1. Sjukt mål och kanske årets balja.
Esk håller stången och vinner 3-1.

summering: en första halvlek där vi e effektiva i våra chanser och äger spelet. Andra halvlek går vi ner oss och vi försöker skydda målet och gå på kontringar. Jocke håller oss kvar i matchen med ett par svettiga räddningar. Sett över 90min så är segern rättvis och vi ligger på 2 plats efter 8omg.

Esks 3stjärnor: Alla 14 spelare som fick spela förtjänar en stjärna idag men man kan inte snacka bort Joakim Mårtenssons insats. Håller esk kvar i matchen med ett par svettiga räddningar både i första men framför allt andra halvlek.