Esperöd-Löberöd 3-0 (1-0)

David S 2
Lucas H

Ja, det blev en våt histora i mossen mot Löberöd. Esks fina plan fick ta emot mot stryk ikväll men det blev vinst och det känns härligt.

Första halvlek går i esks favör. Man trycker tillbaka Löberöd och kommer enkelt förbi på kanten men tyvärr är vi lite för få i straffområdet. Esk skapade en handfull chanser men tyvärr så var avsluten rent för dåliga. Löberöd och sin sida tog vara på när vi fumlade med bollen. Deras bästa chans i första halvlek är en frispark som dom gör mål på men linjedomaren vinkar av det för offside. Vet ej om det var korrekt men vi tar det alla dar i veckan. Det ser ut att bli 0-0 i paus men så får vi ett inkast som David S tar emot bollen och vänder bort deras ytterback och avslutar med ett skott som tar på en Löberöd spelare och ställer målvakten, 1-0. Löberöd har även en bra frispark som Jocke gör en fin räddning på. 1-0 i paus.

Andra halvlek så tar vi tag i taktpinnen och vi trycker tillbaka dom och då kommer 2-0 målet genom Lucas. Han krutar in en retur från nära håll. Vi har bud på ett par mål till där bollen dansar på linjen och målvakten gör några fina räddningar.
Efter detta så går vi ner oss lite och dom får äga lite boll men skapar inte mycket utan den tunga planen suger musten av alla spelare. Vi gör några byten och får in friska lungor och vi är nära 3-0 när Andy får en stickare i djupet av Wihlborg och med en enkel boll mellan benen på målvakten och bollen går i mål men vinkas av för offside. 3-0 skulle komma med ett par minuter kvar. David S drar på en riktig kanon från 30m som sitter precis under ribban. Grymt snyggt mål och ett bra avslut på en blöt kväll,

summering: esk skulle ha vunnit med större siffror. Man kan skylla på att planen var våt och sur men idag hade vi lite svårt med passningspelet om man har varit bortskämd med att det ser bra ut. Vi skapar många chanser men vi saknar det där sista.
Men man ska inte klaga för mycket, 3-0 och en hållen nolla. Vi gör som vi brukar, kan vi inte lira fotboll så kämpar vi istället och det är där inget fel på.
Nya tag nästa lördag då vi reser till Snogeröd.